Redactie
Redactie Body 23 mrt 2016

Dit is hoeveel vrouwen na de bevalling opnieuw beginnen met roken

Onlangs waren we nog verbaasd over het percentage vrouwen dat blijft roken tijdens de zwangerschap (met alle gevolgen van dien). Maar wist je dat bijna de helft van de vrouwen die wél besluiten om te stoppen met roken tijdens de zwangerschap, binnen een half jaar weer rookt?

Om precies te zijn is dit 43 procent van de vrouwen, dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Notthingham. Wetenschappers bekeken 27 studies die erop gericht waren om zwangere vrouwen te laten stoppen met hun nicotine-verslaving.

13 procent van de Britse vrouwen die mee deden aan het onderzoek stopte met roken tijdens de zwangerschap. Van dit percentage begon 43 procent binnen een half jaar na de bevalling opnieuw met roken. Sadly, de meerderheid van de vrouwen die meededen aan het onderzoek, maar liefst 87 procent, wist tijdens de zwangerschap niet te stoppen met hun verslaving.

Je zou toch denken dat de ouders een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. En dat astma, wiegendood, overgewicht en minder ontwikkelde cognitieve functies redenen zouden zijn om het roken compleet uit het gezinsleven te verbannen. Een rookverslaving is niet niks. Mocht je hulp kunnen gebruiken, lees dan ook even dit lijstje van Famme’s Inge.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hoeveel vrouwen na de bevalling opnieuw beginnen met roken
Sluiten