Dit is precies hoe lang het geluksgevoel van een kind krijgen duurt, volgens onderzoekers

Vanaf het moment dat je je pasgeboren baby in je handen hebt, verandert alles. Niets is meer hetzelfde en je bent er maar wat gelukkig mee. Toch? Think again, volgens Britse onderzoekers houdt dat geluksgevoel namelijk maar twaalf maanden stand.

Britse onderzoekers hebben berekend dat je inderdaad een gelukkiger mens wordt als je een kind op de wereld zet. Dit blijft echter maar twaalf roze maanden zo. Daarna blijkt dat het opvoeden van een kind de poort naar een pittig leven is. Willen we wel verder lezen? Of denken we meteen: onzin!

LEES OOK: Meteen dolgelukkig of is het even wennen zo’n baby? Deze cijfers liegen niet

Kinderen zijn een fantastisch idee

Een van de onderzoekers, Andrew Clark uit Parijs, zei vorige week op een conferentie in Londen het volgende: ‘Kinderen zijn een fantastisch idee. Er over denken om kinderen te nemen, is een goed idee. Kinderen krijgen is een goed idee. Kinderen opvoeden is een goed idee voor twaalf maanden.’ Pfew Andrew, kan dat nu even wat positiever?

Tegendeel

Natuurlijk zullen er ontzettend veel mensen zijn die het tegendeel bewijzen, maar hé, als de wetenschap het zegt… Waarschijnlijk is het nu voor velen te laat net als voor onze bijna voltallige redactie. En ja het is pittig, maar allemaal zeggen we unaniem dat we echt nooit zonder onze kinderen hadden gewild…

Een positief puntje aan het verhaal is dat er niet gemeten is hoe het geluksgevoel op latere leeftijd wordt ervaren. Dus zeg na twintig, dertig jaar. En daar hebben wij nou weer een zeer goed gevoel bij.

Gelukkiger worden? Dan kun je deze 7 verdomd goede tips om ‘s morgens gelukkiger wakker te worden wel gebruiken.

Metro UK

Reageer op artikel:
Dit is precies hoe lang het geluksgevoel van een kind krijgen duurt, volgens onderzoekers
Sluiten