Redactie
Redactie Eten augustus 23, 2014

Dit is toch wel het liefste koekje ter wereld

Knuffelkoekjes? Ja, de Japanse chef Maa Tamagosan kwam met een wel een lief en lekker idee op de proppen. Berenkoekjes die een noot vasthouden. Wij verklappen je het, in eerste instantie Japanse, recept.

Natuurlijk kun je de beer van alles laten vasthouden. Nu is het een walnoot of amandel, maar mocht je een allergie hebben, dan is een stuk gedroogd fruit een goed alternatief. Men nemen:

Ingrediënten
– Berenvormpjes
– 110 gram bloem
– 20 gram aardappelzetmeel
– 40 gram suikerbietenstroop
– 10 gram honing
– 30 gram plantaardige olie (kokosolie, bijvoorbeeld)

Zo maak je ze
Verwarm de oven op 160°C. Mix de droge ingrediënten en de natte ingrediënten afzonderlijk van elkaar en meng ze later door elkaar tot een stevige substantie. Rol het deeg uit en steek de koekjes met de vormpjes uit. Maak eventueel een gezichtje met een stokje. Laat de beren de amandelen stevig vasthouden. Leg ze in de oven voor ongeveer tien minuten en draai de temperatuur naar 150°C. Bak nog tien minuten. Et voilà, heerlijke koekjes die er te lief uit zien om op te eten.

Mocht je willen zien hoe ze worden gemaakt? Check de onderstaande video. Gelukkig hebben we de Nederlandse vertaling net voor je beschreven.

Reageer op artikel:
Dit is toch wel het liefste koekje ter wereld
Sluiten