Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom het oké is als je zoon een gevoelige jongen is

Merk jij dat je zoon wat gevoeliger is? Over het algemeen kunnen hierdoor zorgen ontstaan dat een gevoelige jongen buiten de groep valt. En dat hij gepest kan worden door ‘stoere’ jongens in de klas. Maar de Amerikaanse pedagoog Katie Hurley ziet dit anders, zij brengt een ode aan alle gevoelige jongens die dicht bij hun gevoelige kant blijven. Ze somt de volgende voordelen op:

Pluspunten van een gevoelige jongen

Empatisch vermogen
Gevoeligheid en empathie gaan vaak samen. Jouw gevoelige zoon heeft er oog voor om precies door te hebben hoe een ander zich voelt. Dit maakt hem een geweldige vriend en een geweldig kind natuurlijk. Zegt iemand dat er niks aan de hand is terwijl diegene stiekem niet lekker in z’n vel zit? Grote kans dat je zoon hier doorheen kijkt en klaarstaat om hem of haar te troosten.

Dapper
Er wordt vaak gedacht dat gevoelige mensen niet sterk zijn. Tranen en emoties komen niet altijd even sterk over. Maar eigenlijk is dat maar één kant van het verhaal. Het is ook ontzettend dapper om je gevoelens wél te uiten. Het toelaten van gevoelens zorgt er ook voor dat je kind beter om kan gaan met lastige situaties. Hij uit zijn gevoelens misschien sneller en praat ook makkelijker over moeillijkheden. Stimuleer dit dus ook zo veel mogelijk.

LEES OOK: Sensitief kind? Zó ga je daarmee om

Sfeer aanvoelen
Gevoelige kinderen pikken vaak emoties op die anderen niet voelen. Als er ergens een vrolijke of juist gespannen sfeer hangt, merkt hij het als eerst. En hij weet precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft.

Goed voor zichzelf zorgen
Jullie zoon zal sneller pas op de plaats maken en stress nauwelijks een kans geven. Voelt hij zich overweldigd of vermoeid? Dan zal hij zich terugtrekken en even iets voor zichzelf doen of alleen spelen. Dit is behoorlijk belangrijk in een wereld die non-stop doorgaat.

Vermaak en creativiteit
Gevoeligheid en creativiteit gaan vaak hand in hand. Het zit er dik in dat jouw gevoelige zoon wel weet hoe ‘ie z’n dagen moet vullen met plezier en vermaak. Bij creativiteit wordt er vaak gedacht aan dingen als kunst, muziek en knutselen. Maar een kind is ook al heel creatief als ‘ie de mooiste fantasieën en verhalen heeft.

Bron: Momtastic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom het oké is als je zoon een gevoelige jongen is
Sluiten