Dit is waarom sommige vrouwen wél zonder pijn op hakken kunnen lopen

Grijp je toch elke keer weer naar die sneakers in plaats van die sexy palen? En ben je jaloers op vrouwen die urenlang op hoge hakken door de stad kunnen lopen? Dan heb je waarschijnlijk geen flexibel sprongbeen. Dat is namelijk het geheim van die vrouwen die wel achteloos op 12 centimeter de stad in gaan.

De Britse podologe Emma Supple bestudeerde jarenlang de voeten van vrouwen in haar praktijk. Hierdoor kon ze een speciale formule ontwikkelen die precies laat zien welke hakhoogte geschikt is voor welke vrouw. En wat blijkt? Sommige vrouwen kunnen hakken van 11 cm prima aan, andere vrouwen kunnen beter op ballerina’s lopen.

LEES OOK: Vaarwel hakken, hallo gympen!

Flexibel

Het heeft dus te maken met de flexibiliteit van het sprongbeen, het beentje dat de voet met het been verbindt. Dit sprongbeen heeft een vreemde ronding bovenaan en aan de voorkant van de voet. Hoe flexibeler je sprongbeen is, hoe hogere hakken je kunt kopen.

En dat is dan weer slecht nieuws voor de vrouwen die geen flexibel sprongbeen hebben: hakken zijn gewoonweg niet voor hen gemaakt. En ja, het omgekeerde is ook waar. Sommige vrouwen krijgen juist pijn in hun voeten met het dragen van sneakers door de vorming van hun sprongbeen. Daarom kunnen ballerina’s bijvoorbeeld torenhoge hakken dragen zonder een greintje pijn, omdat zij dagelijks hun sprongbeen al oefenen.

Maximaal 8 centimeter

Toch raadt Supple alle vrouwen aan om geen hakken te kopen die hoger zijn dan 8 cm. ‘Je lichaam wordt dan in een erg onnatuurlijke houding gedwongen. Je achterwerk wordt naar achteren geduwd, waardoor je lage rugpijn riskeert.’ Maar ja, ze zeggen niet voor niets: wie mooi wil zijn…

Ben jij echt een sneaker-meisje? Win-win! 94% van de vrouwen vindt sneakers even vrouwelijk als hakken

Bron hoofdfoto: Pinterest

Reageer op artikel:
Dit is waarom sommige vrouwen wél zonder pijn op hakken kunnen lopen
Sluiten