Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 2 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom vandaag dé ideale datum is om proberen zwanger te raken

Als je hard aan het oefenen bent voor een baby, moet je nu even opletten. 2 januari, vandaag dus, is de perfecte dag om het nog eens éxtra goed te proberen.

Uit een grappig onderzoekje van Channel Mums, blijkt dat de meeste mensen met Kerstmis ‘besluiten’ om voor een kindje te gaan. Ruim 23 procent van de ondervraagde moeders deed dat afgelopen jaar. In Engeland zijn de meeste mensen jarig op 26 september, ongeveer 38 weken na de datum van vandaag.

Feestdagen maken veel los

De reden is simpel. De meeste koppels (73 procent van de ondervraagden) zeggen op 2 januari nog helemaal in de sfeer van de feestdagen te zitten, en nog even niet aan werk hoeven te denken. 48 procent voelt zich gelukkiger door Kerstmis, en 28 procent voelt zich meer aangetrokken tot zijn of haar partner door de sfeer rondom de feestdagen. 17 procent is al eerder rond deze tijd zwanger geworden, en speelt daarom op die manier ‘op safe’.

LEES OOK: Vrouwen die een orgasme krijgen tijdens seks hebben meer kans op een zwangerschap

Zeker 16 procent van de ondervraagden zijn zo fanatiek dat ze meerdere keren per dag hun best doen op een baby. En als de daad dan achter de rug is, doet 20 procent van de vrouwen naar aanleiding van het fabeltje de benen omhoog, om zo het lot een handje te helpen.

Te diep in het glaasje gekeken

Het meest opvallende antwoord: 36 procent van de koppels zegt op 2 januari seks te hebben, omdat ze dronken zijn. Eerlijkheid duurt het langst, zullen we maar zeggen. Why couldn’t it be Christmas every day?

Ga je er tegenaan vandaag? dit zijn de beste standjes om zwanger te raken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Channel Mum

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom vandaag dé ideale datum is om proberen zwanger te raken
Sluiten