Eva Dusch
Eva Dusch Kids 3 aug 2016

Dít is waarom vrouwen wereldwijd nu een ‘brelfie’ maken

Een moeder die haar kind borstvoeding geeft is niet zelden reden voor rumoer. Vooral op social media. Maar mocht je nog twijfelen om een zogenoemde ‘brelfie’ te maken, vanaf nu heb je definitief groen licht.

Sinds deze week word je zelfs aangemoedigd door de Verenigde Naties, wat maakt dat de ‘brelfie’ (waarbij een moeder een foto plaatst van zichzelf terwijl zij haar kind borstvoeding geeft) inmiddels een trend is op social media. Het is overigens niks nieuws, maar tijdens deze Borstvoedingsweek wordt er alles aan gedaan om borstvoeding te promoten. Volgens woordvoerster Fadela Chaib van the World Health Organization zijn deze foto’s juist ontzettend belangrijk om het taboe rondom borstvoeding te doorbreken. Het doel: hoe meer mensen er openlijk over praten, hoe meer we van elkaar kunnen leren over de voordelen van borstvoeding en zo het leven van baby’s en kinderen over de hele wereld verbeteren.

Taboe doorbreken

Natuurlijk is dit geen bevel en het blijft altijd een persoonlijke keuze om dit wel of niet te doen. Toch liggen er genoeg belangrijke redenen om het wél te doen. Want als borstvoeding wordt gezien als iets dat achter gesloten deuren moet plaatsvinden, hoe gaan moeders dan ooit voelen dat borstvoeding, vooral in het openbaar, normaal is? Christophe Boulierac, woordvoerder van UNICEF, noemt de trending ‘brelfies’ een gouden kans om borstvoeding uit het verdomhoekje te trekken en te laten zien dat het de normaalste zaak van de wereld is. ‘Alles wat we kunnen doen moeten we doen.’

En niet alleen om het taboe te doorbreken, maar ook wegens de gezondheidscijfers. Volgens rapporten van Unicef krijgt van de 77 miljoen baby’s de helft geen borstvoeding binnen een uur na de geboorte waardoor ze minder essentiële voedingsstoffen binnen krijgen. Ook het huid-op-huid contact met de moeder is ontzettend belangrijk. Met de borst gevoede baby’s zouden zeven keer beter beschermd zijn tegen infectieziekten dan kinderen die in het eerste half jaar kunstvoeding krijgen.

De kopstukken blijken geen roependen in de woestijn. Inmiddels staan de social media kanalen vol met moeders wereldwijd die de ‘brelfie’ hebben omarmd en het initiatief supporten.

#worldbreastfeedingweek #normalisebreastfeeding #brelfie

A photo posted by @ornamarie on

#Worldbreastfeedingweek ?This is one of my favourite photos of my little dude nursing ? 13months and still going strong ?I make milk ! What's your super power ? #normalisebreastfeeding #brelfie #mummasboy #boobymilklover xxx

A photo posted by Becky (@beckymumof4) on

Bijna 15 maanden ? (zelf nooit gedacht dat ik langer dan 6 maanden bv zou geven #brelfie #normalisebreastfeeding

A photo posted by Romina (@romina_mns) on

Wat vinden jullie? Praat mee op Facebook of deel je beste #brelfie met ons!

17 prachtige foto’s die laten zien hoe mooi borstvoeding geven is>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Dít is waarom vrouwen wereldwijd nu een ‘brelfie’ maken
Sluiten