Redactie
Redactie Erop uit 30 okt 2014

Dit is waarom we onszelf op nr. 1 moeten zetten

Gisele Bündchen pleit ervoor: meer tijd voor jezelf. We willen alle ballen hooghouden, een goede moeder zijn én een goede echtgenoot. We rennen van hot naar her en aan het einde van de dag zijn wel moe. Het wordt tijd dat we onszelf weer op nummer 1 gaan zetten.

Meest betaald topmodel Gisele Bündchen vertelde in The Sunday Times dat het moederschap haar belangrijkste baan is. Haar andere baan mag dan wel misschien het gezicht van Chanel No.5 betekenen, een campagne voor H&M en een eigen lingerielijn, wij bespeuren in haar gedachtengang een kern van waarheid. We worden er zelfs een beetje blij van. Gisele pleit namelijk voor meer tijd voor jezelf als vrouw:

‘Zorg voor jezelf. Je kent toch wel dat ritueel in een vliegtuig met de zuurstofmaskers? Eerst doe je er een op bij jezelf, daarna een bij je kind. Dit geldt ook voor het dagelijks leven. Als ik aan mezelf denk en mezelf tijd gun, ben ik een veel meer geduldige, lieve en begripvolle moeder en echtgenoot.’

Nu even niet!

Het is niet de bedoeling dat onze kinderen onze levens gaan bepalen. Denk eens terug aan je eigen jeugd. Was jouw moeder continu in de weer of bracht ze ook weleens een avond door met je vader of met vriendinnen? Pak eens een goed boek, ga op bed liggen of wandel een stuk. Ook al is het maar een half uur. Zo voorkom je een overvol hoofd en word je automatisch rustiger. Laat die afwas even voor wat het is en stofzuigen kan daarna weer. Zie hieronder nog meer tips die je kunt doen voor jezelf:

1. Koester je spiritualiteit
We schreven er al eerder over: het ontwikkelen van je spirituele kant. Zo blijf je dichter bij jezelf en ga je minder gehaast door het leven. En daar doe je de hele dag baat bij.

2. Beweeg!
Je denkt dat je er geen puf voor hebt, maar een uurtje sporten na een lange dag zorgt voor meer rust in je hoofd en een ontspannen lichaam. Ook val je ‘s avonds stukken gemakkelijker in slaap. Probeer in echt drukke tijden vaker te wandelen in plaats van de auto te pakken. Nog meer tips? De rest lees je hier.

Natuurlijk kan Gisele makkelijk praten met privé-koks, nanny’s en mensen die haar huis schoon houden, maar ze heeft wel gelijk. Moeder zijn is ook de belangrijkste, tevens meest lastige baan die er is, maar je kan geen ontslag nemen (ook al zou je dat soms wel willen). Dus zorg dat je plezier hebt in je ‘werk’ en dat je af en toe gewoon wat vakantiedagen opneemt. Voor jezelf.

Ben jij het met Gisele eens? Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

Reageer op artikel:
Dit is waarom we onszelf op nr. 1 moeten zetten
Sluiten