Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 22 sep 2016

Dit is wat júllie te horen krijgen omdat je er jonger uitziet dan je bent

Ondanks plaatsten we dit artikel en dat lokte een hoop reacties uit. En vooral een grote zucht van herkenning.

1. ‘Mijn moeder ziet er véél ouder uit’

Marleen: ‘Met een groep meiden van tien tijdens een kinderfeestje in de auto, kreeg ik de vraag hoe oud ik ben. Dus ik zeg, 34. Klinkt er een vier man sterk: ‘Waaaaaat?’ en vervolgens, ‘mijn moeder is 35 maar ziet er echt véél ouder uit. Ik dacht dat u iets van 22 was ofzo.’

2. ‘Heb je al een vriendje?’

Sabrina: ‘Als ik eens een euro kreeg voor elke opmerking: ‘Wat? Heb jij al kinderen, hoe oud ben jij dan?’ Laatst vroeg er een dame wat ik studeerde en of ik al een vriendje had. Ik moest wel lachen hoor!’

3. Pardon, zei je nou zus?

Kimberly: ‘Ik lijk jong, maar ben toch echt 34 jaar. Ik zie vaak de blikken van mensen, ‘weer zo’n tienermoeder’. Of dat ze tegen mijn zoon van acht zeggen: ‘zal ik het aan je zus geven?’ ‘Nee, dat is m’n moeder hoor.’

[source id=”attachment_118162″ align=”none”][/source]

4. ‘Wat vinden je ouders daar van?’

Annemarie: ‘Toen ik aan een vrouw vertelde dat ik zwanger was en ze vervolgens heel hard schrok, zuchtte en vroeg: ‘Maar wat vinden je ouders ervan dan?! Je bent nog zo jong’. Toen ik zei dat dat wel meeviel (ik was toen 28), zei ze: ‘Oh joh, dan valt ‘t inderdaad mee. Ik dacht dat je net 20 was!’

LEES OOK: 12 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand met een veel jongere of oudere partner

5. Railrunner

Mirjam: ‘Toen mijn zoontje zes was en we samen in de trein zaten met een Railrunner-kaartje, wilde de conducteur mijn legitimatie zien. Toen ik zei dat ik zijn moeder was, hoefde het niet meer. Ik was toen 33.’

6. Sigaretten

Maruschka: ‘Toen de leeftijdsgrens voor sigaretten nog zestien was, liep ik na het voltanken van mijn eigen auto naar binnen. Ik vroeg of ik tank drie mocht afrekenen en er een pakje sigaretten bij mocht. En dan alsnog de vraag krijgen of je wel zestien bent. Ik heb keihard gereageerd met de woorden: ‘Nee, ik heb de auto van mijn moeder gestolen en ben daarmee gaan joy riden. Om het niet op te laten vallen dacht ik, laat ik even tanken en de sigaretten die ik heb opgerookt vervangen, de kassier werd vuurrood. Er is bij dat tankstation nooit meer om mijn ID-kaart gevraagd.’

7. Nieuwe stagiaire?

Mi: ‘Ben jij de stagiaire?’, op mijn 32e, toen ik al tien jaar aan het werk was.’

[source id=”attachment_118163″ align=”none”][/source]

8. Bloody hell

Astrid: ‘Laatst was ik in Engeland en moest ik voor een drankje mijn ID-kaart laten zien. De vriendin waarmee ik was -die vijf jaar jonger is dan ik- hoefde ‘m niet te laten zien.’

9. Solliciteren

Marye: ‘Ik wilde solliciteren bij een kledingzaak in het dorp. De kassière was erg enthousiast. Totdat ze vroeg hoe oud ik was. ‘Twintig’ was mijn reactie, waarop ik te horen kreeg: ‘Oh maar dan ben je veel te oud. Ik dacht dat je zestien was. Nee, dan kan het niet doorgaan’.

10. Mother of honour

Tamara: ‘Toen ik met mijn oudste dochter meeging om voor haar een trouwjurk uit te zoeken, zei de verkoopster: ‘Wat leuk dat je dan als vriendin mee mag he?’ Eh, ja. Ik ben haar moeder.’

11. Ding dong

Anne-Karine: ‘Vorig jaar, 34 jaar en zichtbaar zwanger (van de derde), ging de bel. ‘Zijn je ouders ook thuis?’

LEES OOK: 7 x voordelen van jong kinderen krijgen

12. Fluiten naar oma

Bianca: ‘Ik werd op straat nagefloten door een groepje jonge knulletjes, terwijl ik op het punt sta oma te worden. En als ik aan mensen vertel dat ik oma word, krijg ik steevast te horen: ‘Wat? Maar hoe oud ben jij dan?’

13. Tentamenstress

Loes: ‘Op mijn werk (op een hogeschool) werd mij eens door iemand gevraagd hoe mijn tentamens zijn gegaan. Ik ben toch echt zo’n veertien jaar geleden afgestudeerd.’

14. Auto van m’n moeder

Sanne: ‘Of je hebt zojuist getankt met je auto, en als je wil afrekenen zegt de jongen achter de kassa:’ zo de auto van je moeder ook weer volgegooid?’ Zucht.’

[source id=”attachment_118166″ align=”none”][/source]

Eh, wacht even hoor, zó vaak? Zoveel keer ‘even wachten lieverd’ gebruik jij dagelijks>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is wat júllie te horen krijgen omdat je er jonger uitziet dan je bent
Sluiten