Inga Stoit
Inga Stoit Kinderen 22 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Iedere keer zo’n gedoe als je kleine naar de opvang moet? Dit kun je doen!

Niks zo zielig als een kind dat echt niet naar de kinderopvang wil. Hij of zij hangt aan je been en smeekt je om niet te hoeven gaan. Het is hartverscheurend en het liefste blijf je met je kind thuis, maar dat is helaas geen optie.

Dus wat moet je doen? Hoe pak je deze situatie aan en zorg je ervoor dat je kind voortaan vrolijk naar de kinderopvang gaat. Wie weet helpen deze tips & tricks je wat!

Plan een gesprek met de leiders

Misschien huilt jouw kind slechts alleen bij de voordeur van de kinderopvang en gaat het binnen prima. Je denkt dat hij de hele dag treurig is maar in feite valt dit dus wel mee. Het is aan te raden om hierover te praten met de leiders van de opvang. Zij zijn immers overdag met jouw kleine en weten wellicht exact wat er aan de hand is. Misschien kunnen jullie samen kijken naar een andere plan van aanpak.

Maak de dag extra fijn

Je kunt de kinderopvang leuker maken door hier speciale dingen aan te koppelen, hij mag zijn lievelingsspeeltje bijvoorbeeld mee naar de kinderopvang of krijgt een lekkere traktatie in de broodtrommel. Dit soort dingen maken de dag een stuk fijner en dat scheelt waarschijnlijk wat tranen en verdriet.

Omdraaien

Soms is het hartverscheurend om een huilend kind achter te laten op de opvang, maar het kan niet anders. Je voelt je ellendig en misschien zelfs wel een slechte moeder, maar soms doet jouw kind het er simpelweg om. Hij is zich bewust van jouw zwakke plekken en krijst net even harder wanneer jij echt zegt weg te gaan. Uiteindelijk draait hij wel bij, dat is waar je op moet vertrouwen. En wees vooral niet boos op jezelf.

Checken

Tegenwoordig is een whatsappje zo verstuurd en leiders van de daycare vinden het vaak totaal niet erg om hierop te reageren. Mocht je je zorgen maken is dit een simpele optie. Als het echt niet gaat, dan weet je dat en dan kan je hem of haar halen. Misschien is er iets anders aan de hand en kun jij dit probleem verhelpen door de leider te assisteren. Dit scheelt je onnodig ophalen en dat is wel zo fijn voor iedereen.

Dit gaat voorbij

Realiseer je dat dit een fase is. Je kind heeft echt niet voor altijd een haatverhouding met de kinderopvang. Dit lijkt misschien nu het geval, maar hij of zij zal bijdraaien en uiteindelijk komt het sowieso goed. Er worden vriendschappen gesloten, dingen geleerd en stapjes gemaakt. Hier gaat je kind hoe dan ook van genieten!

Wat in ieder geval niet helpt is je kind straffen. Meer hierover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme