Redactie
Redactie Kids 29 jul 2014

Dit jongetje is goudeerlijk als-ie een foto van zijn moeder maakt

Kinderen zijn zo eerlijk als wat. Oké, ze jokken wel eens. Maar als het om uitspraken gaat, liegen ze weinig. Toen ik een aantal jaar terug oppaste met een rondborstige vriendin, schroomde mijn oppaskind niet om daar iets over te melden. Inclusief een verontwaardiging ‘waarom ik dat dan niet had’.

Kinderen hebben een sterke mening. En dat is maar goed ook. Zo vond Bridgette Tales een foto in haar telefoon van zichzelf. In een pose waar ze zelf niet echt blij mee was. Sowieso vond ze die hele foto maar niks. Sterker nog, ze walgde van zichzelf. Ze keek ernaar en wilde ‘m verwijderen. Voorgoed.

De glimlach van een kind

Totdat haar zoontje met een enorme glimlach de kamer in kwam lopen. ‘Die heb ik gemaakt in Tahoe. Je zag er zo mooi uit, ik moest wel een foto maken.’ Bridgette vond dat haar zoontje dit eerst had moeten vragen, maar hij vond dit gewoon echt een fotomoment waard. Nog steeds begreep ze niet waar-ie het over had. Hoe kon hij dat in vredesnaam als ‘mooi’ bestempelen?

Moeder de vrouw

Nog steeds zag ze haar flinke dijen en een groot lichaam in een zwart badbak. Maar ze zag ook een moeder. Één die haar kinderen liefheeft; die ze over het zand tilt, omdat het zand zo heet is. Bridgette is op haar zwaarst sinds tien jaar, maar ze laat zich door haar gewicht nergens van weerhouden. Ze is gelukkig. Blij. Zo blij als een kind. Net zoals haar kinderen blij zijn met hun moeder. Ontroerend.

Meer goudeerlijke kinderen? Deze nietsvermoedende kinderen krijgen een puppy en reageren té lief! Omdat kinderen over het algemeen niet zo goed zijn in liegen, weten wij zeker dat hun reactie oprecht is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit jongetje is goudeerlijk als-ie een foto van zijn moeder maakt
Sluiten