Redactie
Redactie Kids 13 okt 2014

Dit kinderfeestje met paardenthema zet je in no-time in elkaar

Is jou zoon of dochter gek op paarden? Sta jij iedere week in de manage en ligt de Penny regelmatig in de brievenbus? Met gevaar voor op hol geslagen kinderen is het paardenfeest een prima plan!

Uitnodigingen

Schrijf of typ de tekst voor de uitnodiging op stevig papier. Knip het papier in de vorm van een paardenkop (maak vooraf een sjabloon) en versier deze met manen, teugels en ogen.

Taart & Snacks

Er zijn verschillende versnaperingen mogelijk. Zo kun je een kant en klare taart kopen en deze decoreren met plastic paardjes of zelf paarden cup cakes bakken. Wortels zijn een lekkere en gezonde snack, zorg voor een lekker dip!

Activiteiten

Stokpaarden knutselen
Begin het feestje met een creatieve activiteit. Stokpaarden maken is een must! Dit kan eenvoudig met lappen vilt, gevulde sokken of karton. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je op internet verschillende DIY tips vinden.

Stokpaarden race
Als de stokpaarden af zijn is het tijd om uit te razen. Maak een parcours met pionnen en laat de kinderen buiten galopperen.

Appel happen
Snijd appels in stukken en doe deze in bakken met water. Laat de kinderen zonder handen, met hun mond naar de stukjes appel happen.

Paardje prikje
Ezeltje prikje maar dan net even anders. Laat de kinderen geblinddoekt de staart op een paard prikken. Prikken in een ezel mag natuurijk ook…

Ezeltje prikje, €18,79 Ellie Ellie via Not on the high street

Hoefijzer werpen
Werp hoefijzers om de paaltjes! Je kunt het spel kopen of ergens echte hoefijzers vandaan toveren.

Spel, €13,99 via Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit kinderfeestje met paardenthema zet je in no-time in elkaar
Sluiten