Redactie
Redactie Kids 21 okt 2014

Maatje 38? Dan mag je niet in deze kledingwinkel

Opzoek naar een andere maat? Kijk dan niet in de rekken van Brandy Melville. Alle items hebben namelijk hetzelfde label: ‘small’, met hier en daar een ‘medium’. Wat daarboven zit is kansloos. De kleding is namelijk voor zeer petieterige dames.

Het is op dit moment een van de populairste kledinglabels onder Amerikaanse tieners. Het type? Dun, lange benen, prachtig en ehm, hadden we dun al genoemd? Het is bijna een privilege om erin te passen. Sterker nog, zelfs meiden die zichtbare vrouwelijke vormen hebben, zorgen wel dat ze erin passen. Want, een Brandy Melville om je lichaam, dat is cool.

Geld speelt geen rol

En hoe denken we dit te bekostigen? Zo’n probleem is dat niet, want Brandy Melville is relatief goedkoop. Daarbij gaat het niet echt om geld, het gaat om je lichaam. Zorgwekkend, vinden we. Want meiden in hun tienerjaren zijn zeer gevoelig als het om uiterlijk gaat en kijken daarbij graag naar leeftijdsgenoten. Is de ‘trend’ dun, dan voelen ze een enorme druk om af te vallen, zo wijst dit onderzoek uit.

“Kijk, zo wil ik zijn!”

De fans van het merk kijken maar al te graag op hun Instagramaccount, dat vol staat met ‘Brandy Melville girls’. Het prototype meisje, gehuld in crop top, minishort of opengewerkte jeans. De winkels zijn zelfs zo populair, dat de diehards naar binnen sneaken, even een selfie maken en deze zo snel mogelijk de wereld insturen. Ook zijn er klanten met bijvoorbeeld maat 38, waar doodleuk tegen wordt gezegd dat ze de kleding sowieso niet passen. Het overkwam YouTube-ster Trisha Paytas en verkondigde deze ervaring op haar kanaal. Nou is ze nogal rondborstig, maar hé, de klant is koning, toch? Tot haar grote spijt ontving ze een brief van Brandy Melville’s advocaat en moest ze de video verwijderen.

Hoe kijk jij aan tegen een kledingmerk als dit? Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

Reageer op artikel:
Maatje 38? Dan mag je niet in deze kledingwinkel
Sluiten