Redactie
Redactie Persoonlijk 18 aug 2014

Dit koppel communiceerde 30 dagen lang in enkel emoticons

Sommige koppels praten, maar zeggen niet zoveel. Andere zijn uitgepraat. Ook zitten er stellen bij die de oren van je kop kletsen. Maar wat dit koppel deed, geloof je niet. Voor 30 dagen lang communiceerden ze enkel en alleen in emoticons.

Kunnen we communiceren zonder woorden? ‘Natuurijk!’, denk je. Gebarentaal, verkeersborden of geluidsseinen geven allemaal verschillende boodschappen af. Emoticons zijn er om tekstuele berichten te versterken, zou je denken. WNYC-producer Alex Goldmark en zijn vriendin Liza dachten hier anders over. Zij ruilden 30 dagen lang hun geschreven berichten in voor slechts emoticons. Voor dit experiment hadden ze zowat alle bestaande emoticon-apps gedownload om die vervolgens toe te passen in ‘WeChat’. Tenslotte hadden ze aan sommige emoticons wel al een betekenis toegekend. Zo was Alex een jongen met een pet en Liza een specifiek meisjespoppetje.

Makkelijker ‘gezegd’ dan gedaan

Alex vond dat door het gebruik van emoticons zijn emoties beter werden overgebracht. Er zijn immers heel veel zielige, blije en liefdevolle gezichtjes en tekens te vinden. Liza was het hier mee eens, alleen vond ze wel dat logistieke situaties lastig uit te leggen waren. Ook wilde ze Alex vertellen over een overleden familielid uit haar vriendenkring. Tja, leg dat maar eens uit… Het is in ieder geval duidelijk dat ze een eigen taal hebben ontwikkeld in 30 dagen tijd. Egyptische hiërogliefen anno 2014, dat idee. De genuanceerde emoties die bij tekstberichten nogal eens ontbreken, kwamen door het gebruik van de symbolen weer helemaal terug. Toch handig, zo’n geheimtaal.

Miscommunicatie

Het bovenstaande beeld geeft het volgende weer: Liza zou wat gaan drinken met Alex erbij, alleen is ze nu bij een vriendin beland waarvan een familielied is overleden. Ze verzoekt Alex niet te komen. Hij begrijpt het in eerste instantie niet (vraagteken), maar na een tijdje wordt het duidelijk en toont Alex zijn liefde voor Liza.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit koppel communiceerde 30 dagen lang in enkel emoticons
Sluiten