Redactie
Redactie Body 4 nov 2014

Koppel is een ton armer, maar een zoon rijker

‘Zullen we proberen een kindje te krijgen?’ De meeste vrouwen horen het zichzelf nog zeggen of dromen er al van. Toch stellen we deze vraag steeds vaker uit, met vaak grote gevolgen. Hoe langer je wacht, hoe langer het kan duren voordat je zwanger bent. En wat nou als het helemaal niet lukt? Zou jij je net als een Engels koppel diep in de schulden steken?

Als je eenmaal in je hoofd hebt dat je moeder wil worden, kunnen wij ons goed voorstellen dat je er alles voor over hebt. Maar ook 80.000 euro? Want ja, dit is wat Jo Sharpe (38) en Miles Dymott (42) uitgaven voor het krijgen van een kindje. De kosten bestaan uit IVF-sessies, maar ook uit tal van alternatieve hulpmethodes.

Volgens artsen is Jo’s lichaam vervroegd in de menopauze, waardoor het bijna onmogelijk is om zonder hulp een kind te krijgen. Om toch zwanger te raken volgde Jo vier jaar lang peperdure yogalessen, onderging ze acupunctuur, slikte ze speciale vitaminen en hormonen, en gebruikte ze Chinese kruiden. Kosten: zo’n 40.000 euro. Dat is 10.000 euro per jaar! Voor drie IVF-pogingen betaalde het koppel eveneens 40.000 euro, maar deze kosten zijn in Nederland (nog) verzekerd.

Op 26 maart 2012 werden Jo en Miles de trotse ouders van Samuel. Na vier jaar lukte het om zwanger te worden dankzij een privé-kliniek. Inmiddels is het koppel druk bezig met een tweede kindje. Dit kostte tot nu toe 25.000 euro, terwijl ze de kosten van de eerste zwangerschap nog deels moeten terugbetalen.

Tja, jezelf in de schulden steken lijkt niet verstandig. Maar Jo’s pogingen getuigen van een grote wilskracht. Zij wil, net als zoveel vrouwen, haar eigen kinderen baren. Wij zijn benieuwd: hoe ver zou jij gaan in je kinderwens? Laat het ons weten via Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Koppel is een ton armer, maar een zoon rijker
Sluiten