Anne Broekman
Anne Broekman Kids 2 mei 2016

Dit kun je van hem leren

Allereerst een disclaimer: ik hou zielsveel van mijn vriend, al 19 jaar. Maar af en toe kan ik ‘m wel achter het behang plakken. Toch: juist van hem (en de bijbehorende minder fijne mannentrekjes, het is een package deal) kan ik veel leren…

[STAP stap=”1″]

Take it easy

Ik ben nogal een control freak en deel mijn dagen in volgens een strakke planning. Doet onze baby haar ochtendslaapje? Dan ga ik snel douchen en ontbijten. Middagslaapje? Ik kook alvast en werk een stapel was weg. Mijn vriend denkt: zij slaapt, dus ik slaap. En daarom doet hij vaak dutjes als het kan. Waarop ik begin te foeteren, want allemachtig, er moet nog zo veel gebeuren, waarom ziet hij dat niet, moet ik dan alles zelf doen, het is ook altijd hetzelfde liedje und so weiter. Maar vergaat de wereld als de was niet opgevouwen in de kast ligt? Abso-fuckin’-lutely van niet. Dus voortaan ga ik ook wat vaker de binnenkant van mijn ogen bekijken.

[STAP stap=”2″]

Tijd voor jezelf

Heb ik ergens een afspraak gehad, dan ga ik na gedane zaken weer met gezwinde spoed richting huis, want daar zijn man en baby. De liefdes van mijn leven, de redenen van mijn bestaan. Mijn geliefde daarentegen snoept er juist vaak wat extra tijd bij als hij op pad is. Hij doet gewoon dat afzakkertje, terwijl hij weet dat ik thuis – al dan niet lichtelijk geirriteerd – op hem wacht. Maar waarom ook niet? Van dingen voor jezelf doen, word je nu eenmaal een vrolijker mensch en een leukere ouder. Da’s wetenschappelijk bewezen (of niet, maar dan moet dat binnenkort maar eens gebeuren).

[STAP stap=”3″]

Niet alles analyseren

Krijg ik een kortaf mailtje van een opdrachtgever, dan denk ik meteen dat ik mijn klussen kwijt ben. En wat bedoelde die vriendin eigenlijk met die ene opmerking? Ik wik en ik weeg, maar als ik mijn vriend om feedback vraag, krijg ik meestal een antwoord in de strekking van: niets aan de hand. Vind ik dan irritant, want hallo, denk eens mee. Maar nu komt-ie: hij heeft altijd gelijk. Er. Is. Niets. Aan. De. Hand. Dus. Chill!

[STAP stap=”4″]

De boel delegeren

Deze komt van collega A. Zij en haar man hebben twee kinderen. De ochtendspits komt altijd voor haar rekening: kinderen aankleden, zorgen dat ze hun tanden poetsen en haren kammen en een boterham naar binnen werken. Dit gaat gepaard met de nodige stress en krachttermen, terwijl manlief zich rustig een pak uitzoekt en zich scheert. Op een dag had A. er schoon genoeg van. En dus ging ze in staking. Ze bleef zelf in ochtendjas rondlopen en liet de kinderen ook maar aanrommelen. Verbaasd bij het zien van deze chaos, nam haar man het ochtendmanagement maar op zich. En dat ging goed! Dus: wat jij kunt, kan hij ook. Echt waar.

[STAP stap=”5″]

Even in het moment komen

Mijn lief heeft de opmerkelijke gewoonte om op de meest onmogelijke momenten – als ik richting vuilnisbak stiefel met mijn handen vol aardappelschillen/een bijzondere interessante gossip doorkrijg via WhatsApp waarop ik onmiddelijk móet reageren/een poepincident detecteer bij the little one – mij vast te pakken voor een dansje, middenin de kamer. Dan moet ik op mijn tong bijten om niet te sneren: “Nu even niet!” Maar gelijk heeft-ie, om even een pitstop te maken in de drukte van alledag. En ik hoop dat we later als twee bejaarde besjes nog door de kamer schuifelen op ‘ons’ liedje.

Wat kan jij van je kerel leren? Vertel het ons!

Wil je nog meer mannenmysteries ontrafelen? 5 dingen die iedere vrouw moet begrijpen over de man. En zo weet je of jullie the real deal zijn: Gedachten die gelukkige stellen nooit hebben.

Reageer op artikel:
Dit kun je van hem leren
Sluiten