Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 19 mei 2015

Dit leer je bij het teruglezen van je dagboek van vroeger

Leuk hè, je dagboek van vroeger teruglezen? Vooral je puberteitsdagboeken zullen je verbazen. Je leert nog eens wat over jezelf-van-toen. Gelukkig ben je nu heel wat volwassener. Want…

Damn, wat was je gestoord

Skinnydippen midden in de nacht met totaal vreemden, dat pilletje dat je slikte zonder dat je wist of ie wel oké was, die keer dat je ging liften naar Parijs? Girl, you are lucky to be alive, na al die ondoordachte acties uit je puberteit.

Wow, wat was je een dramaqueen

‘Hij hóudt niet van me! Mijn leven is niets meer waard! Ik kan mezelf net zo goed van een brug gooien!’ Dit was een stukje over je eerste liefde. Veel uitroeptekens. Veel hysterie. Weinig relativeringsvermogen. Agos.

Maakte je je seriously druk om…

‘Waarom verkopen ze geen kroketten meer in de kantine?!’ ‘Gym is echt het állerstomste vak EVER.’ Terugkijkend is het bijna lachwekkend waar je je vroeger enorm over kon opwinden (misschien kijk je over twintig jaar terug op je huidige levensfase en denk je daar precies hetzelfde over).

Oh my god, was je echt zo idolaat van…

David Bowie, Freddie Mercury, vul in. Een deel van je dagboek zal vast gewijd zijn aan dagdromerij over een of ander idool. Zo schattig ook dat je écht dacht dat hij naar jou knipoogde toen je eens in het publiek stond tijdens een van zijn optredens.

Nee… heb je toen echt…

Ja.

Feit of fabel? 10 dingen die je moeder vroeger tegen je zei >

Ongelofelijk, wat was je vastbesloten. En naïef.

‘Ik wil echt nóóit, nóóit, nóóit kinderen!’ stond er in hoofdletters. Hahahahahahahahahahha!

Zonder (vul in) was je niks

Lapagayo, NAFNAF, Timberlands, Australian. Je was in de stellige overtuiging dat je zonder bepaalde merken of kledingstukken niet meetelde. Nu zou je niet dood in de sommige van die kledingstukken gevonden willen worden.

Hij kéék naar je!

De hotste jongen van de school, het was heel wat als je ook maar een milliseconde aandacht van hem kreeg. Het gaf je status en zelfvertrouwen. Je betekende wat. Hij werkt nu als medewerker vleeswaren bij de lokale supermarkt, trouwens.

Hield jij vroeger ook een dagboek bij? Waarover verbaas je je als je er nu in leest? Praat mee op onze Facebook!

Lees ook: 19 dingen die mama vroeger altijd zei en die we nu eindeloos herhalen >

Reageer op artikel:
Dit leer je bij het teruglezen van je dagboek van vroeger
Sluiten