Eva Dusch
Eva Dusch Body november 4, 2015

Dit meisje ging van 28 kg en doodongelukkig, naar maat 42 en vol trots in bikini

Van anorexiapatiënte op de rand van de dood naar een gezonde Instagrammer met 39.000 followers. Eh, zeg dat nog eens? Ja, echt. De 22-jarige Megan Jayne kan het je vertellen.

Je zou het nu niet aan haar zien, maar op haar dunste woog Megan nog maar 28 kilo(!). Ze moest aan de sondevoeding en onder strenge controle van de dokters, die haar eigenlijk al hadden opgegeven. Maar op onverklaarbare wijze heeft de toen 14-jarige zich weten op te krabbelen en haar lichaam vanuit een heel ander perspectief weten te bekijken. Ze heeft de weegschaal voorgoed verbannen, de cijfers in de min vaarwel gezegd en haar heupen met open armen verwelkomd. Beter gezegd: de hele wereld mag het weten en zien.

Levens redden

Het vergt flink wat lef om met dit heftige verhaal naar buiten te komen. Laat staan je semi-naakt op Instagram te vertonen. Maar Megan doet het allemaal met liefde én zelfvertrouwen om andere vrouwen te inspireren, opdat we ons minder gaan schamen voor ons lichaam. Volgens haar heeft een positief zelfbeeld het vermogen om levens te redden. Op haar website schrijft ze: ‘Als ik naar mezelf in de spiegel kijk zie ik vetrollen, cellulitis en een miljoen andere tekortkomingen waardoor ik vroeger in een diep gevoel van zelfhaat terechtkwam. Maar deze keer zie ik ook blijdschap. Mijn beeld is niet langer gefocust op het ‘niet goed genoeg’ wat ons mentaal is aangeleerd.

Wat vind jij van dit initiatief? Goede zet?

19x de grootste misvattingen over anorexia>

Reageer op artikel:
Dit meisje ging van 28 kg en doodongelukkig, naar maat 42 en vol trots in bikini
Sluiten