Eva Dusch
Eva Dusch Body augustus 2, 2015

Dit moet je weten over een goede sport bh

We houden van sporten, flink zweten en spieren kweken. Maar het blijkt soms verdomd lastig om onze geliefde twinset op hun plek te houden tijdens het rennen en hupsen. Investeren in een aantal goede sport bh’s is dus een pré (maar dat wist je natuurlijk al).

Het vinden van de juiste sport bh kan een lastige taak zijn en de criteria liegen er niet om: comfort, stijl en ondersteuning. Deze vijf exemplaren combineren al deze factoren en zijn nog betaalbaar ook.

1. Comfortabel

Sportkleding moet bij uitstek lekker en comfortabel zitten. Dus ga voor fijne en zachte stofjes zoals zacht polyester en biologisch katoen die ook na een paar keer wassen nog mooi zijn. Dit exemplaar van Stella McCartney is gemaakt van polyester, elasthaan en mesh, en is daardoor lekker luchtig.
€44,95 via Zalando

2. Het oog wil ook wat

Op de sportschool of op de yogavloer mogen we best een beetje uitpakken (zeker met die leuke sportleraar), maar hou het simpel. Ga voor een V-neck, felle kleuren of een mooie belijning op de rug.
€67,30 via Nordstrom

3. Houvast

Een bh kan er op het eerste oog prima uitzien totdat je er tijdens het sporten achter komt dat de hele boel blijft verschuiven. Zorg dus voor een exemplaar die goed om je borst blijft zitten, en dat mag best een beetje strak. Hoe test je dit? Doe wat pre-workouts zoals je armen omhoog zwaaien, een twist en vooroverbuigingen (inkijk moeten we niet hebben, hoewel een beetje normaal is).
Sport bh met goede support, €14,99 via H&M

Niet zo’n sportfanaat, maar roepen die love handles anders? 15 sporttips onder het mom ‘weinig moeite, groots resultaat’>

4. Zweet-resistent

In je zoektocht naar een stevige en mooie bh zou je bijna vergeten dat zweet-resistentie ook een belangrijk criterium is. Vermijd daarom altijd bh’s van puur katoen, en kies bijvoorbeeld voor mesh (sportieve gaatjesstof). Ook fijn als de top achteraf snel weer droogt. De sportkleding van Lululemon is vaak een goede combinatie tussen mooi en functioneel. Deze BH is gemaakt voor hevig zweten en zelfs een plons in het water.
Sweat 2 Swim Fast Bra, €68 via Lululemon (alleen voor kleine borsten)

5. Support

Rennen, springen, planken; sportactiviteiten waarbij de buste vaak ook flink in beweging komt. Te veel beweging kan naast dat het vervelend is zelfs schadelijk zijn voor het weefsel, dus probeer het zoveel mogelijk te beperken. Vooral vrouwen met een grote boezem hebben veel baat bij een extra ondersteunende BH. Een goed exemplaar zorgt voor zo min mogelijk ‘bounce’ en houdt de borsten zoveel mogelijk op haar plek zonder de boel te beknellen. Deze ‘shock absorber’ (de naam alleen al) heeft een stevige elastische band aan de onderkant en stevige banden over de schouders en rug.
€44,95 via De Bijenkorf

Ben jij tevreden over je borsten? Deze 57 vrouwen tekenen hun borsten en spreken hun gevoel uit>

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over een goede sport bh
Sluiten