Redactie
Redactie Body 6 december 2014

Dit moet je weten over hardlopen met de kinderwagen

Omdat we in december veel binnen zijn kunnen we wel wat activiteit buiten de deur gebruiken. Joggen of hardlopen met de kinderwagen kan prima, maar let wel even op deze dingen!

Zeker als je een fanatieke hardloper bent is het heerlijk om samen met je kind buiten te zijn. Denk voordat je vertrekt wel aan de volgende dingen:

Kleed je kind goed aan

Zelf ben je fanatiek bezig, maar je kleine zit stil. Zorg dus voor extra warme kleding! Mutsen, handschoenen en sjaals mogen niet ontbreken.

Veiligheid boven alles

Waarschijnlijk hoeven we het niet eens te vertellen, maar het is belangrijk dat jij en vooral je kind veilig weer thuiskomen. Ga liever niet met een kind onder de 12 maanden hardlopen. Het lijfje is nog niet sterk genoeg om in een stoel te zitten en alle klappen van de hobbelige weg op te vangen. Als je gaat hardlopen, ga dan voor een stabiele kinderwagen met drie willen. De duwstang mag niet te glad zijn, omdat de kinderwagen dan uit je handen kan glippen. Zorg ook voor een goede (hand) rem en check de gordels. Kleed je opvallend en zorg ook dat de kinderwagen niet onopgemerkt blijft. Je wilt goed zichtbaar zijn!

Inspecteer je kinderwagen

Mankementen kunnen zoals bij ieder ander vervoersmiddel ongelukken veroorzaken. Check dus of je wandelwagen nog in orde is.

Hou rekening met het weer

Tegen de kou kun je je kleden, maar blijf vooral binnen wanneer het sneeuwt, onweert, stormt, regent of al donker is.

Kies een veilige route

Stippel je route van tevoren uit, want er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kies voor gladde wegen zodat de kleine niet door elkaar gehusseld wordt. Verder is het belangrijk dat je verkeersdrukte uit de weg gaat.

Let op je houding

Blijf rechtop tijdens het rennen en ga niet leunen op de kinderwagen. Houd de duwstang met beide handen vast, vooral als je naar beneden gaat.

Blijf gezellig

Ga je samen? Loop dan op een iets rustiger tempo. Zo ben je niet buiten adem en kunnen jullie nog wat babbelen.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten over hardlopen met de kinderwagen
Sluiten