Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 6 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit moet m’n dochter weten over haar man

Zoekend op het net naar mooie, inspirerende verhalen voor Famme, kwamen we onderstaande brief tegen van een vader aan zijn jonge dochter. Wat mijn dochter moet weten over haar toekomstige man. Zo mooi en ontroerend dat we hem voor jullie vertaalden. Want Kelly Flanagan kon het niet beter omschrijven…

Brief aan mijn dochter

Lief kleintje,

Terwijl ik met je moeder op het internet aan het rondzoeken was, toonde Google de meest populaire zoektermen in de wereld. Bovenaan prijkte:’Hoe hou ik hem geinteresseerd.’ Dit raakte me. Ik scande talloze artikelen over hoe je sexy moet zijn, wanneer je hem een drankje of te eten moet geven en manieren om hem slim en superieur te laten zijn. En ik werd boos.’

Kleintje, het is niet, het is nooit geweest, en zal nooit jouw taak zijn om HEM geïnteresseerd te houden.

Kleintje, jouw enige taak is van binnen in je ziel te weten – op die plek die niet aangetast wordt door afwijzing, verlies en ego – dat je de interesse waard bent(als je kunt onthouden dat iedereen de interesse waard is, dan heb je de strijd in het leven al bijna gewonnen. Maar dat is een brief voor een andere dag.)

Als je vertrouwen in jouw eigenwaarde op deze manier kunt hebben, zul je aantrekkelijk zijn op de meest belangrijke manier in de wereld: Je zult een jongen aantrekken die zowel in staat is interesse te tonen en die zijn ene leven al zijn interesse in jou wil stoppen.

Kleintje, ik wil je vertellen over de jongen die niet geïnteresseerd gehouden hoeft te worden, omdat hij weet dat je interessant bent:

Het kan me niet schelen als hij zijn ellebogen op tafel heeft, zo lang hij maar zijn ogen op je richt als jij je neus weer eens samentrekt zoals alleen jij dat doet. En dan niet meer wil wegkijken.

Het kan me niet schelen dat hij geen golfbal kan slaan met me, zo lang hij maar speelt met de kinderen die jij hem gegeven hebt en opgaat in de geweldige en ook frustrerende manier waarop ze precies op jou lijken.

Het kan me gestolen worden hoe hij politiek kiest, zo lang hij maar elke dag wakker wordt en jou kiest als de plek voor alle eer in huis en het kompas in zijn hart.

Uiteindelijk, kleintje, als je tegen zo’n man aanloopt, en hij en ik hebben niets gemeen hebben met elkaar, dan hebben we het allerbelangrijkste wel gemeen en dat ben JIJ.

De jouwe en meest geïnteresseerde man voor altijd,

Papa

(Klik op het linkje hieronder voor de originele versie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit moet m’n dochter weten over haar man
Sluiten