Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 17 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

In dit restaurant zijn kinderen na 17.00 uur niet meer welkom

Iedere ouder weet: met kinderen uit eten gaan is nogal een uitdaging. Een Duits restaurant had zo schoon genoeg van het rondrennende kroost dat het besloot kinderen onder de 14 jaar na 17.00 uur de toegang te ontzeggen.

Groen en geel

|Het restaurant Oma’s Küche klinkt heel familievriendelijk, maar dat valt in de praktijk nogal mee. Of tegen. Ze voerden het verbod in zodat andere dinerende gasten niet meer worden gestoord door gillende kinderen. Eigenaar Rudolf Markl kwam tot het besluit nadat hij zag hoe zijn gasten zich groen en geel ergerden aan andere gasten die hun kinderen niet in het gareel konden houden.

Antieke fotolijst

Omgestoten drankjes, getormenteerd tafellinnen waren de orde vande dga en een antieke fotolijst die op de grond kletterde was de druppel. ‘We zaten hier al lange tijd aan te denken en toen bereikten we het punt waarop we dachten: zo kan het niet langer doorgaan.’ Hij zegt dat het niet zozeer gaat om de kinderen, maar wel om de ouders die het gedrag met een glimlach aanschouwen, doorgaan met eten en er niet om lijken te malen.

Rudolf wil nu dat zijn restaurant weer een ‘oase van rust’ wordt. Toch is niet iedereen enthousiast en noemen veel mensen het initiatief ‘harteloos’. Wat vind jij: is het z’n goed recht of gaat dit een stap te ver?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme