Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 19 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit schema laat zien wat de beste bedtijd is voor je kind

De perfecte kinderbedtijd is misschien wel het allergrootste raadsel waar je als ouder tegenaan loopt. Stop ze te vroeg onder de wol en ze staan om vijf uur naast je bed, en als je ze te laat instopt zijn ze de volgende dag niet te genieten.

Er is misschien wel nergens zo veel over geschreven als kinderen, bedtijd en de bijbehorende nachtrust.

Natuurlijke bedtijd

Volgens de slaapcoach uit een artikel dat we eerder schreven, kun je het beste op zoek gaan naar de natuurlijke bedtijd van je kind. Bij het ene kind ligt dat al voor 19.00u, bij het andere veel later. En dan hangt het ook nog van de leeftijd af. Ga je over die natuurlijke bedtijd heen, dan is de kans groot dat je kind het wakkerhormoon cortisol gaat aanmaken en over de slaap heen raakt. Dit kan weer leiden tot een onrustige nacht of vroeg wakker worden.

Schema

Deze week werd er een schema op Facebook gedeeld door de Winsconsin Elementary basisschool over wanneer je jouw kind het beste naar bed kunt brengen (en zo dus ook meteen kunt testen waar die natuurlijke bedtijd ligt). Geen garantie, maar het schema is al ruim 430 duizend keer gedeeld door enthousiaste ouders die er naar eigen zeggen veel baat bij hebben.

Handig is het wel

Bovenin het schema vind je de tijd waarop je kind zijn bed uit komt, en van daaruit kijk je in het juiste vakje achter de leeftijd van je kind. Zo zie je snel of je er zelf een beetje bij in de buurt zat of totaal niet. Het is geen blauwdruk voor elk kind, want ze zijn allemaal anders, maar handig voor sommigen is het wel.

Elke. Dag. Opnieuw. 15 gedachten die je peuter heeft rond bedtijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit schema laat zien wat de beste bedtijd is voor je kind
Sluiten