Dit schijnt dé remedie tegen hooikoorts te zijn (en nee, het zijn geen pilletjes)

Vergeet pilletjes, druppels en zalfjes tegen rode ogen, een prikkende neus en eeuwige nies-aanvallen in het pollenseizoen. Er is namelijk een heel andere oplossing voor je hooikoortsklachten. Het ligt niet voor de hand en je kunt het bij de fysiotherapeut krijgen. Het antwoord: medisch tape.

Tape techniek

Je weet wel, dat gekleurde tape wat je krijgt als je spieren meer ondersteuning nodig hebben. Fysiotherapeuten gebruiken de techniek al veel langer dan vandaag, maar nu begint het pas populairder te worden. Door het op een bepaalde manier (vaak op de rug) te plakken oefent de tape zijn werking uit op long(spieren) en rug, waardoor je loopneus, kriebelkeel en traanogen dus als sneeuw voor de zon verdwijnen.

LEES OOK: Dit zijn je dagelijkse issues als je last hebt van hooikoorts

Enkele dagen is genoeg

Er is een wisselwerking tussen onze organen, en bij hooikoorts reageren receptoren in de huid die de longen kunnen prikkelen. Door de tape spant of ontspant de juiste spier die ervoor zorgt dat je lichaam sneller herstelt van hooikoorts klachten. Wees gerust, je hoeft echt niet de hele zomer met het tape op je lichaam te lopen. Een aantal dagen achtereen zorgt er al voor dat je een heel seizoen van je klachten verlost bent.

Testen

Leuk en aardig natuurlijk, maar we willen het wel even zelf testen. Fammes Sharon, hooikoorts patiënte van de bovenste plank, heeft as we speak een afspraak bij de fysio om haar rug in te laten tapen. Zij doet later verslag van haar bevindingen. Stay tuned, dus!

Deze 11 tips kunnen geen kwaad als je last van hooikoorts hebt

Omroep Brabant

Reageer op artikel:
Dit schijnt dé remedie tegen hooikoorts te zijn (en nee, het zijn geen pilletjes)
Sluiten