Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 13 dec 2016

Dit simpele middeltje helpt je in no-time van je ochtendmisselijkheid af

Iedere zwangere vrouw die last heeft van ochtendmisselijkheid, weet hoe vreselijk het is. En hóe fijn het zou zijn als er een simpel middeltje tegen bestond. Goed nieuws: dat middeltje bestaat. Nog beter nieuws: je kunt het gewoon bij de supermarkt kopen.

Van teveel eten word je ziek, van te weinig eten word je ziek; ochtendmisselijkheid ruïneert je hele dag, of in ieder geval je hele ochtend. Voor sommigen ruïneert het zelfs hun hele zwangerschap. 75 tot 80 procent van de zwangere vrouwen heeft last van ochtendmisselijkheid tijdens hun zwangerschap, volgens Baby Center. De misselijkheid begint tussen de vijfde en zesde week van de zwangerschap, en trekt vaak in de twaalfde week weer weg. De één heeft het natuurlijk erger dan de ander, maar het blijft irritant. De term ‘ochtendmisselijkheid’ gaat voor veel zwangere vrouwen ook niet op, want veel zijn gewoon de hele dag ziek.

LEES OOK: Waarom slikken zwangere vrouwen minder medicijnen dan mag?

Een citroentje doet wonderen

Gelukkig is de redding nabij. Alsof het allemaal nog niet zuur genoeg is, kunnen zure producten je ochtendmisselijkheid namelijk een stuk minder erg maken of zelfs helemaal wegnemen. Denk aan citroen(sap), zure snoepjes (yes!), of mandarijnen: dit soort producten zijn hét medicijn. Het zou zelfs al helpen om alleen aan een citrusvrucht te ruiken. Cara Itule, psychotherapeute en zelf slachtoffer van ochtendmisselijkheid, zweert bij zure producten en adviseert dit ook aan anderen: ‘Als je misselijk bent is een citroen het laatste waar je zin in hebt, maar het is absoluut het proberen waard.’

Ochtendmisselijkheid is een goed teken. Dit is waarom dat zo is >

Romper

Reageer op artikel:
Dit simpele middeltje helpt je in no-time van je ochtendmisselijkheid af
Sluiten