Body 17 jul 2016 Anne Broekman

Dít voordeel van hardlopen had jij vast niet verwacht…

Superknap als jij drie keer (of twee keer, of vooruit, één keer) per week je hardloopschoenen aantrekt om je in het zweet te werken. Je wordt er fitter, strakker en blijer – want: de endorfine-aanmaak wordt gestimuleerd – van. En wetenschappers hebben nóg een groot pluspunt aan hardlopen ontdekt.

Amerikaanse onderzoekers publiceerden onlangs een onderzoek waarin de link werd gelegd tussen duursporten als hardlopen en het functioneren van ons brein. Zij kwamen erachter dat er tijdens het hardlopen een bepaald proteïne, cathepsine B, wordt aangemaakt. Dit stofje helpt spieren herstellen. En naarmate deze stof toenam bij de sportende proefpersonen, hoe beter zij na afloop van het hardlopen scoorden bij een geheugentest. Conclusie van de researchers: hardlopen maakt je slimmer én verbetert je geheugen. Reden genoeg om toch echt van die bank af te komen…

hardlopen

Wil je nu écht aan de slag maar heb je koudwatervrees? 10 tips om te beginnen met sporten als je nog nooit hebt gesport! Maar pas op: 8 fouten die beginnende hardlopers vaak maken.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dít voordeel van hardlopen had jij vast niet verwacht…
Sluiten