Sherita Jager
Sherita Jager Work & Life 24 feb 2019

Dit is waarom de lente ons favoriete seizoen is

We hebben de eerste dagen met zon gehad, en nu kunnen we niet wachten tot het mooie weer écht begint. Dit is waarom de lente ons favoriete seizoen is!

Overal babydiertjes

Veel dieren planten zich voort in het voorjaar, wanneer de temperaturen hoger zijn en er veel voedsel is. Babykonijntjes, eendjes, kuikens en andere schattige dieren zijn dan ook overal te zien. Studies hebben aangetoond dat het kijken naar schattige dieren ook een positief effect kan hebben op mensen. Zo bleek uit een onderzoek uit 2012 dat wanneer studenten naar schattige plaatjes van babydieren keken, ze zich beter konden focussen op hun werk. Het kijken naar schattige babygeitjes, kuikentjes en biggetjes en andere poezelige diertjes, maakt van ons dus heel productief!

De kinderen kunnen weer naar buiten

Word je ook zo gek van het binnen zitten? Na vele koude en regenachtige dagen is het eindelijk tijd om de deuren open te gooien en weer naar buiten te gaan. Heerlijk buitenspelen in het park, het bos of in de speeltuin. En ja, het kan nog koud of nat zijn, maar de zachte lentetemperaturen maken het buitenspelen al een stuk aangenamer!

Perfecte temperatuur

De lente is de middenweg tussen de twee extreme seizoenen – de strenge winter en de warme zomer. Dat is de reden waarom dit prachtige seizoen de perfecte temperaturen biedt om te genieten van heerlijk buiten spelen en wandelen, terwijl we ons ‘s avonds nog steeds lekker kunnen toedekken onder een zachte deken.

Lange dagen, korte nachten

De donkere winter maakt van velen van ons een robot. Bleek, op automatische piloot en ietsjepietsje depressief. Genoeg zonlicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, dat op zijn beurt weer zorgt voor positieve gevoelens. In de wintermaanden zijn de dagen kort en is er vaak weinig zon. Logisch, dat we ons niet fijn voelen! Maar vanaf eind december worden de dagen steeds weer langer. De lente is een prachtige aanloop naar de heerlijke lange dagen tot midzomernacht, in juni, als we de langste dag van het jaar hebben gehad en de dagen weer korter worden.

Overal bloemen

Wij zijn gek op de mooie kleuren van de lentebloemen, de prachtige velden vol tulpen en natuurlijk onze eigen voortuin! Na maandenlang energie te hebben gespaard om de koude winter te overleven, komen de bloemen eindelijk weer uit. En dat is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel goed voor ons. Het kijken naar bloemen maakt mensen gelukkiger, blijkt uit verschillende onderzoeken. Bloemen in de kamers van ziekenhuispatiënten, bijvoorbeeld, maakt ze dat de patiënten zich positiever voelden en ze minder pijn en angst hadden.

Voorjaarsschoonmaak

Nu heel Nederland in de ban is van Marie Kondo’s opruimtips, kunnen we haar kennis eindelijk toepassen en gaan voor een grote voorjaarsschoonmaak. Hoewel we ook graag naar buiten gaan met het mooie weer, is het soms ook lekker om eindelijk eens te profiteren van die opruimwoede en je huis helemaal zomerklaar te maken. Minder zooi is uiteindelijk ook minder opruimwerk, namelijk. Gooi de ramen open, klop alles uit, en gooi alles wat je niet langer gebruikt weg. Heerlijk!

Ramen open

Zachte temperaturen zorgen ervoor dat we onze ramen sneller openen. Het zorgt niet alleen voor frisse lucht en een fijn gevoel, maar voor je gezondheid is het ook heel belangrijk om je leefruimte te ventileren. Een gebrek aan ventilatie kan leiden tot te veel verontreinigende stoffen in huis die weer slecht zijn voor je gezondheid. De lente is dan ook het perfecte seizoen om je ramen en deuren open te gooien en de lucht weer in beweging te krijgen.

Zin gekregen om schoon te maken? Dit schema gaat je daarbij helpen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom de lente ons favoriete seizoen is
Sluiten