Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 22 feb 2017

Dit is waarom je nooit met een beha moet gaan slapen, waarschuwt Engelse arts

Houdt slapen met een bh aan je borsten in shape of is het ongezond? Dat is vaak een puntje van discussie. Maar naast dat de bandjes misschien irritant en pijnlijk zijn ‘s nachts is het dus slecht voor je gezondheid, als we de Engelse arts Seth Rankin mogen geloven.

Het is een mythe dat je je borsten van hangsessies kunt redden als je met een beha aan slaapt. Een van de redenen waarom je borsten gaan hangen is niet door de zwaartekracht, maar komt omdat je lichaam naarmate je ouder wordt haar elasticiteit verliest. Daarnaast is het ook niet waar dat grote borsten eerder en vaker gaan hangen. Dat kan net zo goed het geval zijn bij kleinere borsten, vertelt plastisch chirurg Elliot Heller in een artikel op Self.com. Een andere reden is het vetpercentage van je borsten. Als je ouder wordt verdwijnt er een flink laagje vet, wat ervoor zorgt dat ze wat meer gaan hangen.

Slecht voor je lymfeklieren

Marilyn Monroe zwoor erbij om haar dames ‘s nachts in te pakken met een comfy beha, maar volgens dokter Seth Rankin heeft het geen (positieve) gevolgen voor de vorm van je borsten als je tijdens het slapen je beha aanhoudt. Sterker nog, hij zegt dat het zelfs ontzettend slecht is voor je lymfeklieren, zegt de arts op Independent.

LEES OOK: Handig! 9 briljante ideeën om hangende borsten tegen te gaan

Deze klieren voeren de afvalstoffen van je lichaam af, en zijn daarmee een heel belangrijke zuiveringsbron. Als dat afvoerproces wordt verstoord door in dit geval je beha, kan dat nare gevolgen hebben voor je gezondheid. ‘Als je ligt wordt je beha door de zwaartekracht naar achteren tegen je bovenlijf gedrukt, in plaats van naar beneden richting je tenen. Het dragen van een beha is dus totaal overbodig als je slaapt.’

Laat de boel lekker vrij

Gezien het feit dat er veel lymfeklieren door je okselstreek lopen, precies daar waar je beha om je lijf klemt, is het extra gevaarlijk als deze klieren hun werk niet optimaal kunnen doen. Als Rankin dan ook vrouwen zou moeten adviseren, raadt hij met klem af om ‘s nachts een beha te dragen. Helemaal als er beugels in verwerkt zitten. ‘Het is slecht voor de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen in je lichaam wat kan leiden tot chronische ontstekingen en zwellingen.’ Lekker vrijlaten dus, die handel. Ennuh: slaap lekker.

Heb je grote borsten? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk hartstikke slim!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is waarom je nooit met een beha moet gaan slapen, waarschuwt Engelse arts
Sluiten