Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 28 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws! Een werkdag van 5 uur is hartstikke effectief

Move over, werkdag van 9 tot 5. Ondernemer Stephen Aarstol vond het tijd om een einde te maken aan de eindeloos lange werkdagen en voerde een werkdag van 5 uur in voor zijn personeel. Het resultaat is verbluffend.

Volgens Stephen is het hoogst tijd dat we wat gaan doen aan de 8-urige werkdag die al eeuwen de standaard is. Dit idee is verouderd en zorgt er alleen maar voor dat mensen workaholics worden. ‘Mensen stappen elke ochtend in hun auto, staan in de file en doen ’s avonds precies hetzelfde. We vrezen voor maandagen en zien woensdagen als een drempel. We kijken uit naar vrijdagochtend, omdat het dan bijna weekend is. Het is belachelijk dat we denken dat 70 procent van de week aan werk besteed moet worden. Daarom besloot ik om het anders te doen,’ zegt Aarstol tegen Buisness Insider.

LEES OOK: 10 slimme tips om je werkdag briljant te maken!

‘Bij ons bedrijf werkt iedereen van 8 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags. Onze medewerkers krijgen niet minder betaald, en ik verwacht nog steeds dat ze zich twee keer zo hard inzetten als de gemiddelde werknemer.’

[source id=”attachment_118809″ align=”none”][/source]

Resultaten

En het was geen gek plan van deze ondernemer want het werkt als een dolle. Vorig jaar was zijn bedrijf Tower Paddle Boards het snelst groeiende bedrijf in San Diego. Dit jaar zal het bedrijf, dat slechts 9 werknemers telt, naar schatting 9 miljoen dollar (omgerekend 8 miljoen euro) omzetten. Dat het in andere bedrijven niet zou kunnen, is volgens Aarstol onzin. Elk bedrijf kan er in elk geval voor zorgen dat z’n werknemers 30% minder werken en de bedrijfsresultaten hetzelfde blijven of zelfs verbeteren, is zijn mening. Dit is waarom.

3 redenen waarom een kortere werkdag een goed idee is:

1. Mensen zijn geen machines

8 uur op kantoor zitten is niet hetzelfde als 8 uur productief zijn. Met een kortere werkdag werken mensen efficienter omdat ze hun energie beter kunnen gebruiken.

2. Gelukkige werknemers presteren beter

Als mensen meer tijd hebben voor hun gezin en relatie worden ze gelukkiger, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. En gelukkige mensen presteren het beste. Win-win situatie dus.

3. Doordat je minder tijd hebt kun je beter focussen

Ook dit is onderzocht: als je minder tijd hebt om iets te doen, zul je prioriteiten moeten stellen. Dit zorgt ervoor dat de focus op de belangrijke zaken komt te liggen en ook dat is goed voor je prestaties.

Wij zijn om; kom maar op met die korte werkdag!

Ook Scandinavië is al overtuigd: een werkdag van 6 uur is beter voor je

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

inc.Buisness Insider

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Een werkdag van 5 uur is hartstikke effectief
Sluiten