Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 13 jan 2016

Dit zegt het sterrenbeeld over jouw kind

Sinds we kinderen hebben gekregen is onze interesse in astrologie alleen maar gegroeid. Met een leeuw in huis heb je toch een ander leven dan met een schorpioen. Handig om meer te weten, want zo leer je je kleine beter begrijpen. Ook leuk om te weten hoe je eigen sterrenbeeld samengaat met dat van je kind.

[STAP stap=”1″]

Ram

Met een Ram in huis wordt het nooit saai en er is altijd wel actie gaande. Verwacht niet dat hij stil gaat zitten in een hoekje, dat gaat niet gebeuren. Een ram laat van zich horen en heeft altijd ergens zin in.

Of dit lastig is? Waarschijnlijk, daarom is het slim om hem van jongs af aan met anderen te laten spelen. Dingen als ‘delen’ komen bij hem niet natuurlijk, dat zal hij al doende moeten leren. Wat je kind het allerliefste wil is aandacht. Daarbij zal hij met veel dingen vroeg beginnen, want hoe eerder bij de finishlijn is, hoe beter! Grote kans dat je kind vrij op zichzelf is, maar het wel leuk vindt om met anderen te spelen.

[STAP stap=”2″]

Stier

Ouders van een stier zullen erg gevoelig moeten zijn naar dit kind toe, hij is gek op knuffelen en alles wat zacht en cozy is. Wat betreft leren staat je kind niet heel erg te dringen. Hij leert alles op zijn eigen tempo en geeft weinig om de druk die anderen op hem uitoefenen, maar hij slaagt uiteindelijk wel. De beste manier om dit kind op te voeden is door op hem te reageren en zachtaardig te werk te gaan.

Je kind is waarschijnlijk erg gehecht aan zijn familie en heeft broers, zussen en ouders graag dicht bij zich. Een echt mensen mens en down to earth. Tijdens het samen spelen kan alleen wel af en toe de koppigheid van een echte stier naar boven komen.

[STAP stap=”3″]

Tweelingen

Dit kind is altijd klaar om aan de slag te gaan! Nieuwsgierig, snel verveeld, creatief en onderzoeker zijn termen die bij jouw kind passen. Je kleuter praat waarschijnlijk al snel en zal veel gestimuleerd moeten worden om blij te zijn. Aangezien de communicatie-skills van dit kind top zijn, doe je er goed aan hem zoveel mogelijk met andere kindjes of broers of zussen te laten spelen.

Het is voor tweelingen nooit te vroeg om met anderen te babbelen en daarvan te leren. Verrassend genoeg: als dit kind niet aan het spelen is of aan het kletsen, kan hij zomaar een beetje terneergeslagen worden. Daarom doe je er goed aan om dingen luchtig en makkelijk voor ze te houden voor een goede harmonie.

[STAP stap=”4″]

Kreeft

Als echt waterdier is je kind waarschijnlijk iets emotioneler dan andere kinderen. In een woord: tranen! Dit kind kan huilen, en knuffelen is dan erg belangrijk voor wat comfort. Dit kind wil zich graag zeker voelen en pikt al snel spanning in huis op. Ga dus niet met je partner in discussie als je kleuter erbij is.

Omdat kreeft ook het teken is van herinneringen, bewaard je kind sneller herinneringen. Goed en slecht. Kreeften zijn gek op familie, willen zich graag zeker voelen en met een beetje geluk, zwemmen ze als een vis!

[STAP stap=”5″]

Leeuw

Als je kind een leeuw is, is hij vooral luidruchtig! Vergeet slaap, dit kind laat zich horen en iedereen weet direct wat hij wil. Ze staan in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek. Daarbij zijn ze ook nog eens competitief, maken makkelijk vrienden, maar vinden het hierdoor wel lastig om dingen te delen.

De leeuw is de leider van de groep, houdt van lachen en verwacht soms dat veel voor hem wordt gedaan. Jammer dat de ouders het daar niet altijd mee eens zijn! Voor jouw leeuw-peuter een heuze leeuwenmuts kopen zoals op de foto? Hier kun je hem kopen.

[STAP stap=”6″]

Maagd

Maagden kunnen nogal pietluttig zijn. Hoe kan het ook anders, deze kinderen worden later vaak perfectionistisch. Wen er dus maar aan! Ze houden van routine en niet van veel veranderingen. Vaak doen ze lastig over eten, dus houd het simpel. Buiten dit stellen ze niet veel eisen, een schoon bedje en kleren en je kind is blij.

Maagden kunnen zichzelf goed bezighouden met de meest basale dingen en hebben dus geen anderen nodig. Al van jongs af aan is dit kind waarschijnlijk moeders kleine hulp. Daar zullen ze niet snel mee te koop lopen, omdat ze vaak een beetje verlegen zijn. Je kind kan zich prima alleen vermaken, maar helpt ook graag anderen!

[STAP stap=”7″]

Weegschaal

De weegschaal zal zwelgen in de aandacht van anderen. Je kind is passief, maar charmant en daarom vindt iedereen je kleuter zo schattig. En ja, je kind heeft een hoop innemende kwaliteiten en mixt goed met anderen. Het is een geboren mediator en lost graag problemen op.

Deze kinderen voelen zich graag mooi en kleding is waarschijnlijk belangrijk bij hem of haar. Een kleine waarschuwing, weegschalen kunnen soms manipulatief zijn, op de liefste manier.

[STAP stap=”8″]

Schorpioen

Alle ogen zijn op de schorpioen gericht. Je kind is vaak het middelpunt van de aandacht en stiekem best eens manipulatief. Hij/zij creëert graag mysterie, waardoor je er maar lastig achter komt waarom ‘ie nou huilt. Kijk niet gek op als jullie vaak in de clinche liggen, je kind verwacht waarschijnlijk dat iedereen zich aan hem aanpast.

Een schorpioen-kind is slim, wil alles op zijn eigen manier en weet hoe hij dat kan krijgen.

[STAP stap=”9″]

Boogschutter

Het vrolijke niets-aan-de-hand-kind op de speelplaats is waarschijnlijk een boogschutter. Deze zorgeloze types gaan en staan waar ze maar willen, aangezien ze van ontdekken houden. Je kind is onafhankelijk en houdt niet van opgesloten zitten in een ruimte. Het beste aan een boogschutter? Ze hoeven niet de hele dag door geëntertaind te worden.

Boven alles zijn boogschutters gek op ontdekken, of dit nu met nieuw speelgoed is of een nieuwe vriend. Ze houden ervan om deel uit te maken van een groep en om te reizen. Hij heeft vrijheid nodig, is nieuwsgierig en altijd op onderzoek uit.

[STAP stap=”10″]

Steenbok

Steenbokken hebben vanaf dag één een plan en blijven daar ook bij. Je kindje is misschien een beetje serieus en houd van discipline en structuur. Is dit echt een kind? Ja en nee. Steenbokken komen misschien niet zo avontuurlijk over, maar nemen juist de tijd voor dingen. Als het op leren aankomt, kun je dit kind beter niet teveel pushen. Zoals met alles is je kind super gefocused en heeft veel doorzettingsvermogen.

[STAP stap=”11″]

Waterman

Is jouw waterman eenzaam? Nou, het ziet er misschien zo uit, maar vaak is me-time precies wat ze willen. Je kunt je afvragen of wat meer contact met anderen goed is. Aangezien je kind snel dingen oppikt kan hij anderen veel leren. Vriendschappen met vrienden en familie is erg belangrijk voor de waterman, ookal laat hij dat niet altijd zien. Daarom is het goed om dit te stimuleren.

Soms is je kind misschien wat koppig en bezig met zijn eigen ding, en vaak zijn ze dan bezig met creatieve dingen. Een Waterman praat graag, is slim en denkt altijd aan een ander, ook al laat hij dit niet zien.

[STAP stap=”12″]

Vissen

Vissen lijken soms een beetje verdwaald en kunnen zomaar huilen zonder reden. Het hoort bij de timide kant van dit kind, net als het binnenvetter deel dat hij in zich heeft. Je kind pikt snel de sfeer in huis op. Dat komt doordat hij erg om anderen geeft.

Je heb hier waarschijnlijk een dromer te pakken en hij kan vaak in gedachten verzonken zijn. Vissen zijn echte gevers en houden van dromen.

Goede combinaties:
– Ram met Leeuw en Boogschutter
– Stier met Steenbok en Maagd
– Tweeling met Waterman en Weegschaal
– Kreeft met Vissen en Schorpioen
– Leeuw met Ram en Boogschutter

Een flinke uitdaging:
– Leeuw en Waterman
– Maagd en Vissen
– Weegschaal en Ram
– Schorpioen en Stier
– Boogschutter en Tweeling
– Steenbok en Kreeft

Reageer op artikel:
Dit zegt het sterrenbeeld over jouw kind
Sluiten