Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Beauty 29 mrt 2016

Dit zijn 11 voordelen van het níet zijn van een fitgirl

Ken je dat? Het gevoel van ‘moeten’ sporten? De huidige selfie- en social mediacultuur waarin we constant ‘gepijnigd’ worden met Insta-foto’s van perfecte fitgirl-lichamen voert de druk alleen nog maar meer op. Ben jij geen fitgirl, lees dan vooral even verder.

‘Fitgirl’ is een titel die sommige vrouwen maar wat graag zouden dragen. Niks mis mee. Het is prima om gezond te eten, regelmatig te sporten en bewust bezig te zijn. Maar wij? Fitgirl? Dat hoeven we toch helemaal niet te zijn? En dít is waarom…

[STAP stap=”1″]

Je kan eten wat en wanneer je wilt (als je geluk hebt)

In principe kan een fitgirl dat ook, maar jij maakt nét even makkelijker de beslissing om pizza of pannenkoeken te eten met de kinderen, zonder dat je het gevoel hebt dat je je hele fitness- en dieetplan teniet doet.

[STAP stap=”2″]

Je hoeft niet extra tijd te spenderen aan eten voorbereiden

Je bent vanmorgen al op een te vroeg tijdstip gewekt door de kinderen en vervolgens sta je in de keuken hun lunch te maken (of ze doen dat braaf zelf onder jouw toeziend oog). Dan heb je toch helemaal geen tijd om voor jezelf zorgvuldig een salade of een andere fancy meal te prepareren? Nee, voor jou voldoet een simpele boterham. Hap, slik, weg.

[STAP stap=”3″]

Je hebt minder moeilijkheden tijdens etentjes

De kinderen zitten bij opa en oma en jij gaat een gezellig avondje uiteten met je vriendinnen. Een etentje plannen en het naar iedereen zijn zin maken, kan op zich al een chaos zijn. Dan zou er nog bij moeten komen dat jij aan bepaalde restricties verbonden bent waardoor de keuze aan restaurants nog kleiner wordt.

[STAP stap=”4″]

Je voelt minder de druk om te sporten

Nee, we gaan niet sporten als we onze dag net gevuld hebben met luiers verschonen, boodschappen, werken, koken, wassen, drogen, kinderen ophalen van school en eh… ga zo maar door. En bovendien: weet je wel hoe veel calorieën je verbrandt als je met twee kleuters de trap op loopt?

[STAP stap=”5″]

Je voelt niet de druk om alles wat je eet en drinkt te fotograferen

Als fitgirl heb je een reputatie hoog te houden (meestal via Instagram). Het kan best een tijdje duren voordat je de perfecte foto hebt gemaakt van je voedselcreatie. In plaats van foto’s maken van je eten, spendeer jij die tijd lekker met de kinderen.

[STAP stap=”6″]

Je voelt niet de druk om ‘s ochtends smoothies te drinken

Je hebt het geprobeerd, maar het kost eigenlijk gewoon teveel tijd, je moet duizend dingen in huis halen en je verlangt om zes uur ‘s ochtends, als de kinderen wakker worden, gewoon naar een simpele boterham.

[STAP stap=”7″]

Je hoeft minder vaak leuke vrienden/familie-uitjes af te slaan

Als moeder zijnde weet je alles van leuke uitjes afzeggen. Maar als je dan wel eens tijd hebt, wil je niet ook nog afzeggen omdat je inner fitgirl tegen je zegt dat je maar beter kunt gaat sporten.

[STAP stap=”8″]

Je bespaart geld

Als sportgoeroe ben je op de hoogte van de laatste outfit-trends en wil je álles hebben. Maar wij? Wij hebben één sportbroek liggen en trekken wel een (oud) t-shirt uit te kast als we dan toch eens besluiten om naar de gym te gaan. Ook goed.

[STAP stap=”9″]

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een wijntje (te veel) drinkt

Af en toe heb je gewoon behoefte aan een lekker glas wijn (als de kinderen op bed liggen). En dan wil je niet gestoord worden door dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het niet goed voor je is.

[STAP stap=”10″]

Je wordt niet overladen met vragen naar tips

Jij weet ook niet het antwoord op alles!

[STAP stap=”11″]

Stiekem zijn wij hartstikke blij met onze vormen

Misschien nog wel de belangrijkste reden: je mag trots zijn op je lichaam. Je hebt een baby gebaard en dat betekent dat jouw lichaam anders is dan voorheen. Maar erg? Nee. Je hebt nieuw leven op de wereld gezet en dat is een van de mooiste dingen die je kunt doen. En is niet iedereen weleens onzeker?

Hebben we nog iets gemist? Vertel het ons via Facebook.

Lees ook: Dit zijn vijf goede redenen om je work-out af te zeggen >

Reageer op artikel:
Dit zijn 11 voordelen van het níet zijn van een fitgirl
Sluiten