Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 18 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn 5 de tofste theetuinen (om alles om je heen te vergeten)

Nu de vakanties voorbij zijn, de kinderen op school zitten en we weer in het ritme van alledag zitten, is het hoog tijd om bij te kletsen met vriendinnen en even alles om je heen te vergeten. En waar kun je nou beter leuten dan in een oergezellige theetuin? Bijvoorbeeld op deze Bijzondere Plekjes:

(H)eerlijk

[source id=”attachment_117508″ align=”none”][/source]
Een inkoppertje, maar de naam (H)eerlijk zegt gewoon écht alles. Niet alleen hebben ze hier super smakelijk huisgemaakt gebak, lunchgerechtjes, fairtrade koffie en feestelijke high tea, de plek zelf is ook paradijselijk. Het glazen theehuis ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis, en je hebt vrij zicht op het water van de Drecht én de weilanden. En stel dat jullie de kinderen meenemen, dan zijn zij hier uren zoet in het speeltuintje of met de kippen, pauwen, geiten, poezen en de pony. Open t/m 2 oktober, dus je moet snel zijn!

Ik en mijn moeder

[source id=”attachment_117509″ align=”none”][/source]
Man o man, witte Tobleronetaart: waar wachten we op? Gáán! Ik en mijn moeder is gevestigd in een koetshuis middenin in het groene Wooldrikspark in Enschede. De bloemen in de tuin zijn gewoon niet te tellen, en er zijn verschillende zithoekjes. Is het slecht weer of wacht je met jullie bijklets-afspraak tot het winter is, dan zit je binnen óók super gezellig in de kleurrijke huiskamer met houtkachel. Het wordt trouwens nog moeilijk kiezen uit al die verrukkelijke soorten thee!

Theetuin Eemnes

[source id=”attachment_117512″ align=”none”][/source]
Idyllisch verscholen in het groen, met diverse zitjes, afgeschermde hoekjes, lange tafels onder de bomen en een prieel: de Theetuin Eemnes is een droom. In het houten theehuis loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van de heerlijke taarten (van klassieke appeltaart tot Red Velvet en natuurlijk cheesecake), broodjes en high tea-hapjes. Na afloop kun je leuke spullen shoppen in de landelijke winkel, wat wil je nog meer?

Dennenoord

[source id=”attachment_117510″ align=”none”][/source]
Dit beroemde theehuis ligt in Twente, vlakbij Ootmarsum, dus wellicht kunnen jullie je bezoek combineren met een wandeling of fietstocht in de prachtige omgeving. Na afloop laat je je lekker verwennen in het sfeervolle, authentieke theehuis. Het interieur van Dennenoord is Engels (denk: bloemen, Greengate servies) en dat is de originele afternoon tea met zoete en hartige lekkernijen ook. Scones ontbreken uiteraard niet! In het theewinkeltje zijn trouwens de mooiste serviezen en woonaccessoires te koop…

De Tuinkamer

[source id=”attachment_117511″ align=”none”][/source]
De Tuinkamer is een toffe plek van een heel andere orde, want dit theehuis ligt middenin het park oog in Al in hartje Utrecht. Het landhuis heeft een fijne huiskamersfeer met een lichte, hippe inrichting en véél ramen. Uiteraard vind je ook hier lekkers en fantastische theetjes (passend bij het seizoen). Bijkletsen in de Tuinkamer kun je combineren met een dagje shoppen óf een leuke workshop, want die geven ze hier ook.

Zoek je een theetuin bij jou in de buurt, zoals de Millinger Theetuin op de openingsfoto? Bijzonder Plekje heeft de leukste theetuinen voor je op een rij gezet. En dit zijn de meest bijzondere high tea-adressen van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn 5 de tofste theetuinen (om alles om je heen te vergeten)
Sluiten