Redactie
Redactie Erop uit juni 5, 2016

Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019

Inmiddels weet je wel dat het tegenwoordig niet alleen meer gaat om de tekenfilms wanneer je het hebt over Disney-films. Disney heeft, inclusief Marvel, zo ontzettend veel op de planning staan en van de meeste films hebben we nog bijna niets gehoord.

Van Alice in Wonderland tot de Grote Vriendelijke Reus én een Finding Nemo sequel (!!!). Onze collega’s van NSMBL maakte een lijstje met films die je tussen nu en 2019 in de bioscoop kunt verwachten.

[STAP stap=”1″]

Captain America: Civil War, 28 april 2016

Uiteraard is deze film alweer even uit, maar desalniettemin noemenswaardig. Deze film volgt het nieuwe team Avengers dat geleid wordt door Steve Rogers/Captain America (gespeeld door Chris Evans). Een politieke ingreep zorgt ervoor dat hij en Tony Stark/Iron Man (gespeeld door Robert Downey Jr.) tegenover elkaar komen te staan.

[STAP stap=”2″]

Alice Through the Looking Glass, 26 mei 2016

Deze film is het vervolg van Tim Burtons klassieke verfilming van Alice in Wonderland uit 2010. Jammer genoeg regisseert hij deze film niet, maar hij werkt wel mee als producent. Wederom zijn Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter te zien in hun eerdere rollen. Alice (gespeeld door Mia Wasikowska) moet terugreizen in de tijd om de Mad Hatter (gespeeld door Johnny Depp) te redden.

[STAP stap=”3″]

Finding Dory, 29 juni 2016

Het lang verwachte vervolg op Finding Nemo uit 2003 is dan eindelijk bijna daar! Met Ellen DeGeneres als Dory, wordt er in dit verhaal gezocht naar antwoorden op alle vragen die Dory heeft over haar verleden, wat uiteraard lastig is als je steeds zoveel vergeet.

[STAP stap=”4″]

The BFG (Big Friendly Giant), 20 juli 2016

Wie is er niet opgegroeid met Roald Dahls boeken? Eindelijk is daar een real-life verfilming van de GVR (Grote Vriendelijke Reus) met Steven Spielberg als regisseur. Het verhaal gaat over het meisje Sophie, dat de GVR ontmoet, die ondanks zijn intimiderende uiterlijk vriendelijk en sympathiek blijkt te zijn. Hij is de enige van zijn soort die het vertikt om kinderen te eten.

[STAP stap=”5″]

Pete’s Dragon, 18 augustus 2016

Deze remake van Pete’s Dragon uit 1977 moet alle verwachtingen overtreffen. In de film worden de avonturen vastgelegd van weeskind Pete en zijn beste vriend en tevens draak, Elliott.

[STAP stap=”6″]

Doctor Strange, 3 november 2016

Dit belooft een nieuwe Marvel klassieker te worden. Doctor Strange (gespeeld door Benedict Cumberbatch) is een chirurg die gefaald heeft, maar hij krijgt een tweede kans aangeboden nadat een tovenaar hem traint om het kwaad te bevechten.

[STAP stap=”7″]

Moana, 1 december 2016

Deze film zorgt ervoor dat de Lilo & Stitch vibes bij ons weer een beetje naar boven komen. Het is echter een musical en gaat over het meisje Moana, dat een avontuur begint door op zoek te gaan naar een eiland in de Zuid-Pacifische oceaan. Halfgod Maui staat haar bij.

[STAP stap=”8″]

Rogue One: A Star Wars Story, 14 december 2016

Rogue One is een spin-off op de Star Wars serie. Deze film neemt plaats nog vóór A New Hope en volgt een groep rebellen die de plannen voor de Death Star proberen te stelen.

[STAP stap=”9″]

Beauty and the Beast, 29 maart 2017

Het jaar 2017 brengt ons een life-versie van het liefdessprookje Belle en het Beest, met in de hoofdrol Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het beest.

[STAP stap=”10″]

Guardians of the Galaxy Vol. 2, 27 april 2017

In het vervolg op Guardians of the Galaxy gaat het team met originele cast verder op zoek naar het mysterie van Peter Quills ouders.

[STAP stap=”11″]

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, 26 mei 2017

Yes! Ook Pirates krijgt een vervolg! Uiteraard zien we onze geliefde Johnny Depp weer op het doek schitteren als Jack Sparrow, waarin hij een spookschip tegenkomt in bezit van kapitein Salazar (gespeeld door Javier Bardem). Ook al heeft Orlando Bloom de vorige film overgeslagen, is hij hoogstwaarschijnlijk van plan om deze (vijfde!) keer weer terug te komen.

[STAP stap=”12″]

Cars 3, 16 juni 2017 (VS, nog geen Nederlandse releasedatum bekend)

Ook Cars telt nog een vervolg! Over het plot is nog niets bekend.

Nieuwsgierig naar wat er de komende jaren nog meer uitkomt? Op NSMBL vind je de overige 17 (!) films >

Naar welke film ga jij sowieso? Laat het ons weten! >

Reageer op artikel:
Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019
Sluiten