Marlies Jansen
Marlies Jansen Algemeen 13 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Dít zijn de 4 mooiste huisjes om te huren aan Nederlandse kust

Uitwaaien aan het strand: dat kan het hele jaar door. Alleen, met z’n tweetjes of met het hele gezin inclusief een roedel honden, het is altijd een feest. Marlies van Bijzonder Plekje weet geweldige strandhuisjes voor je!

Ik ben geboren en getogen op de Veluwe, waar ik heel wat uren in mooie bossen heb doorgebracht. Met hond, te paard, fietsend, hardlopend. Pas een paar jaar geleden heb ik het vrije gevoel van het strandleven ontdekt. Weergaloos. Daar kan niets tegenop.

Hollandse luchten

Heerlijk vind ik het, om schuin tegen de wind in met z’n tweetjes uit te waaien. Goede gesprekken te voeren of juist hand in hand te zwijgen, genietend van de cadans van de golven en de prachtige duinen. Om het helemaal af te maken drinken we na afloop een warme chocomelk met rum in een oergezellige strandtent, lekker bij de haard. Steevast keren we rozig en voldaan weer huiswaarts.

Nu ik kinderen heb, beleef ik ook strandgenot van een heel andere orde. De ruimte, de wind: het dóet wat met ze, ze lijken wel een stel jolige jonge honden! En ze raken niet uitgekeken op wat er te zien en beleven is. Schelpen en krabbetjes zoeken, gaten graven, kastelen bouwen, in de branding rennen (en net niet of net wel nat worden), ademloos kijken naar de capriolen van kitesurfers. Spelen met vrolijke honden, de enorme zeeschepen volgen…De lijst is eindeloos.

Vrijheid

We wonen niet dichtbij het strand, dus we huren er soms graag een huisje voor een nachtje (of twee). Hoe geweldig is het om de zon in zee te zien zakken, en in slaap te vallen met het ruisen van de zee? Wakker te worden met het schitterende uitzicht? Er komen steeds meer toffe strandhuisjes, van houten seizoenshuisjes tot luxe lodges die het hele jaar mogen staan.

Deze zijn écht geweldig:

HaagseStrandhuisjes

Wij zijn verliefd op de HaagseStrandhuisjes. Kijk nou zelf, hoe idyllisch! Deze huisjes zijn grotendeels gemaakt van duurzame materialen en geweldig ingericht. Dankzij de openslaande deuren en heerlijke veranda geniet je optimaal van zee.

Stranddroom Domburg

Tien heerlijke huisjes op rij aan het strand, dat is resort Stranddroom Domburg. Luxe en comfortabel, compleet met strandstoelen voor overdag en warme dekens voor ’s avonds op je terras. Leuk: de vide met twee bedden, van waaruit je zicht op zee hebt!

Julianadorp aan zee

Ze zijn luxe en liggen aan de voet van de duinen, direct aan het strand; de huisjes van Julianadorp aan zee. Door de royale glazen voorgevel heb je altijd uitzicht op de zee en het strand. Hier zie je ’s avonds de zon in zee zakken!

Beachlodge in Zeeland

Bij Roompot Beach Resort Kamperland kun je het hele jaar terecht. Het park ligt prachtig aan de Oosterschelde. De strandhuisjes hebben uitzicht op zee of op de jachthaven en zijn van alle gemakken voorzien.

Waar waai jij graag uit en met wie? Deel het op onze Facebookpagina! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dít zijn de 4 mooiste huisjes om te huren aan Nederlandse kust
Sluiten