Marlies Jansen
Marlies Jansen 1. Categories 4 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 allerleukste vakantiehuisjes die er bestaan!

Ik zeg één ding: gelukkig hebben we in de toekomst meer dan één vakantie in het verschiet. Want uit deze geweldige huisjes van Bijzonder Plekje is het lastig kiezen. Ze hebben allemaal hun charmes en zijn volstrekt uniek!

Hemelzicht

We bekennen het eerlijk: de eerste keer dat we Hemelzicht op foto’s zagen, dachten we maar één ding: eerst zelf boeken! Want wat een droom. Dit houten vakantiehuis is én prachtig ontworpen én hip ingericht én ook nog eens fantastisch gelegen. Midden in een prachtig bos met kronkelende paden, en een hangmat, klimtouwen, schommels en zitjes langs de bosrand. Ook van binnen maakt Hemelzicht zijn naam waar, met een knusse houtkachel, veel luxe en comfort – daarmee doelen we op zaken als een regendouche, Aupingmatrassen en rondom vrij zicht op dat prachtige bos.

Het Westerkerkje

[source id=”attachment_115734″ align=”none”][/source]
Een idyllisch snoepje is het, het Westerkerkje in Friesland. Vroeger was dit het aller-, allerkleinste kerkje van Nederland, nu kun je er met z’n vieren logeren. Het super knus door de natuurlijke en authentieke bouwmaterialen, zoals de gietijzeren radiatoren. Hier slaap je op de vide, lees je heerlijk een boek onder de overkapping in de tuin en/of trek je erop uit om te genieten van de prachtige omgeving (o.a. Het Drents-Friesche Wold en de Weerribben). PS: er is geen wifi, wél een houtkachel om uren bij de kletsen of spelletjes te doen.

Doen! Een vader een zoon tripje en dan ga je natuurlijk hier heen.

Florizand

[source id=”attachment_115735″ align=”none”][/source]
Deze topper ligt op Terschelling! Dat alleen al is een genot, want het is hier optimaal genieten van de duinen, de zee en het wad. En van gezellige dorpjes als West-Terschelling en Midsland natuurlijk. Florizand ligt op een kleinschalig vakantiepark en is ontworpen door de architecten van Depot Rotterdam. Dat leverde een modern, compact huisje met een designinterieur op. Met véél licht en grappige zaken als een extra bed boven de badkamer met een glazen koepel. Wauw! En dan heb je ook nog een eigen, zeer royale tuin met een buitenhaard en een pizzaoven…

Buitengoed de Gaard Vierseizoenenhuisje

[source id=”attachment_115736″ align=”none”][/source]
Sprookjesachtig: dat is een rake typering van het Vierseizoenenhuisje op Buitengoed de Gaard. Van de gehele locatie trouwens, die op een bijzonder plekje in het Limburgse Leudal ligt. De tuin is weelderig en gezellig, en je vindt er een verwarmd zwembad, speelweide, speeltuin en een kinderboerderijtje met knuffelige geiten. Maar het zou ons niets verbazen als je je huisje helemaal niet uit wilt. Je hebt er sfeervolle zaken als een bad op pootjes, een prachtige plafondschildeirng en romantisch torenkamertje, maar tegelijkertijd veel modern comfort.

Vakantie in het huis van…

[source id=”attachment_115739″ align=”none”][/source]
Abraham Capadose op het landgoed Het Oostermaet in Salland. Nou, als dát geen droom van nostalgie is! Abraham’s onderkomen is een voormalig jachthuis, en je vertoeft er geheel in de sfeer van de vorige eeuw (maar voor je afhaakt: wel met het comfort van nu). Het houten huis kent allerlei vintage details, zoals de oude typemachine aan een tafel voor het raam tot het ouderwetse oma-servies in de kast. Een huis dat herinneringen en mooie verhalen oproept! Mocht Abrahams huis (10 persoons) te groot zijn voor jullie, dan kun je ook kiezen voor de vierpersoons jachthut van Teunis ten Velde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 allerleukste vakantiehuisjes die er bestaan!
Sluiten