Dit zijn dé 7 kinderkamertrends van 2017

De trends van een kinderkamer gaan net zo hard mee met de trends als de rest van het huis. Dus anno 2017 hang je ook een macraméhanger aan de muur van je dochter of behang je de muur van je zoon met stoere botanisch printen.

1. Botanisch behang

Hoe groener de muur, hoe beter. Waar kinderkamers eerst vooral rustig en clean waren, is druk plantenbehang helemaal van nu. Tip: door één muur te behangen en de rest van de kamer in een neutrale kleur te houden wordt het geheel niet te overheersend, maar wel lekker vrolijk.

2. Hout

Materiaal gemaakt door Mother Nature is van alle tijden maar staat ook beeldig in de slaapkamer van je kind. Kies bijvoorbeeld voor één houtsoort, die je laat terugkomen in zowel de kast, als het bedje en de commode.

3. Grafische vormen

Driehoeken, rondjes, vierkanten, of alles door elkaar heen: vorig jaar maakte de grafische print zijn (r)entree en deze trend zet lekker door in 2017. En dat vinden we he-le-maal niet erg.

4. Donkere kleuren

Donkerblauwe muren in combinatie met accessoires in koperkleur en donker hout zorgen voor een rustige uitstraling. Leg een vintage vloerkleed in het midden van de kamer om de sfeer compleet te maken.

LEES OOK: 10 x vernieuw je interieur zonder een cent uit te geven

5. Macraméhangers

Ze zien eruit als een ingewikkeld kunstwerk, maar zo moeilijk is het niet om zelf een macraméhanger te knopen (kopen kan natuurlijk ook). Ze zijn geweldig voor aan de muur, boven de commode of het bed, bijvoorbeeld.

6. Statement bedjes

Heb je geen geweldig bed in de kinderkamer staan, dan tel je niet mee. Nee, onzin natuurlijk, maar je ziet steeds vaker bedjes in opvallende kleuren en vormen voorbij komen. Vinden we leuk!

7. Vintage

Kleurige vloerkleden, natuurlijke en gebruikte materialen, veel plantjes en hout zijn dé ingrediënten voor een vintage sfeertje. En wat ons betreft is deze knusse stijl een perfecte basis voor een warm babykamertje.

Volgen maar! Deze 13 interieurblogs mogen niet in je timeline ontbreken

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 7 kinderkamertrends van 2017
Sluiten