Dit zijn de dingen die je in de eerste week van 2017 dus echt níet wil horen

Na een berg oliebollen, appelflappen, flessen champagne en het aftellen is 2017 nu eindelijk begonnen. Daarmee begint ook het leven ná alle feestjes weer.

Dat nieuwe jaar wordt negen van de tien keer ingeluid met small talk op kantoor. En hoe veel ik ook houd van die gesprekjes, er zitten altijd uitspraken bij die onderhand m’n neus uitkomen. Dit zijn de dingen die ik de eerste week van januari absoluut níét wil horen of zien. Onder geen enkele voorwaarden.

1. ‘Dit jaar wordt álles anders’

Ja? Laten we even nagaan: dit zei je vorig jaar ook. Was 2016 echt heel anders dan 2015? Nee hè? Precies.

2. ‘Wat zijn jóuw goede voornemens?’

Mijn goede voornemen was dit jaar om geen goede voornemens te hebben. Want zeg nou zelf, over een paar dagen spreekt níémand meer over die o zo goede voornemens. Dan hebben we immers allemaal alweer gezondigd met een heerlijke maaltijd van de McDonalds, een pizza of een pakje sigaretten.

LEES OOK: 11 goede voornemens die alle moeders hebben gemaakt (en weer gebroken)

3. ‘Vanaf 2017 eet ik echt gezonder’

Je zou ALTIJD gezond moeten eten. Een datum op de kalender brengt daar echt geen verandering in. Natuurlijk is het goed om gezonder te gaan eten, maar dat kan net zo goed op 29 december of op 4 januari. En eh, die overgebleven oliebollen moeten nog op. 4 januari dus? Misschien.

4. ‘Jij bent totally invited voor ons nieuwjaarsfeest’

Sinterklaas, kerstborrels, Oud en Nieuw… Nee, bedankt. Ik sla dit feest even over. Gezien de bodemloze put die mijn portemonnee schijnt te zijn, is het verstandiger als ik de hele maand januari het huis niet uit kom.

5. Foto’s van iedereen die in het nieuwe jaar op reis is

Gelukkig nieuwjaar uit New York, China of vanaf het strand in Australië? Ammehoela, ik ben sinds 2 januari alweer aan het werk. En nee, dan word ik echt niet gelukkig van al die idyllische strandjes en ‘koffietjes’ op de meest esthetisch verantwoorde plekken.

6. ‘Dit móét echt op jouw bucketlist voor 2017’

1) Ik heb geen bucketlist, en 2) als ik die zou hebben, dan bedenk ik zelf altijd nog wat ik op die lijst zet.

Geen goede voornemens, wel een fantastisch jaar. Als je deze kleine veranderingen doorvoert, wordt 2017 een topjaar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de dingen die je in de eerste week van 2017 dus echt níet wil horen
Sluiten