Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 12 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de gekste adressen voor een (onvergetelijk) weekendje weg in Nederland

Je kunt natuurlijk een doodgewoon huisje huren. Maar wat denk je van slapen in een stro-iglo of hijskraan? Deze gekke adressen van Bijzonder Plekje maken een onvergetelijke indruk!

Slapen in het stro

Als er één logeerplek tot de verbeelding spreekt, is het wel Logeren in het stro bij de Hayema Heerd in Groningen. Je slaapt er niet letterlijk ín het kriebelende stro, maar op een dik pak stro met een comfortabel matras en fijn beddengoed erop. En dan mag je zelf kiezen waar je precies wilt slapen. Bijvoorbeeld in een bedstee op de Hooizolder, waar je terecht kunt met groepen vanaf 6 zes personen. Voor gezinnen is het Strokasteel perfect. Ben je met z’n tweetjes? Ga dan voor de über romantische Stro-iglo. Deze staat middenin het weiland en je kunt vanuit je bed naar de sterren staren. Hoe sprookjesachtig en idyllisch wil je het hebben?

Varende Suite

Met een compleet huis varen over de Friese Meren, hoe gaaf klinkt dat? Het kan met dit Scheepshuisje, dat je al vanaf één nacht kunt huren. Het huis is geschikt voor 4 – 6 personen en heerlijk comfortabel. Je hebt er verschillende terrasjes, een luxe design badkamer, een keuken compleet met vaatwasser en zelfs een houtkachel! Terwijl jullie samen genieten, vaart de schipper jullie naar de gewenste locatie(s). Na het afmeren gaat hij van boord. Schip Ahoy! Eh..Enjoy!

Faralda Crane hotel

De nacht doorbrengen in het Faralda Crane Hotel is in meerdere opzichten een fantastische ervaring. Je slaapt op een volstrekt unieke plek, namelijk een monumentale hijskraan van 50 meter hoog, op de Amsterdamse NDSM-werf. Je kunt kiezen uit één van de drie suites; Suite Free Spirit, Secret Suite of Mystique Suite. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder en exclusief ingericht, met ieder hun eigen sfeer. Vanuit je suite heb je prachtig uitzicht op Amsterdam. Als kers op de taart staat in de top van de kraan een spa-pool… dus mocht je romantische plannen hebben: boeken!

Of ga je toch liever logeren op deze bijzondere plek? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de gekste adressen voor een (onvergetelijk) weekendje weg in Nederland
Sluiten