Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 11 jan 2016

Dit zijn de grote make-up trends voor 2016 (en zo draag je ze)

Het goede nieuws? De trends zijn dit jaar lekker minimalistisch. Het slechte nieuws? Dit klinkt makkelijker dan het is. Dat wordt dus veel experimenteren. Dit zijn de zes looks die we mogen uitproberen.

Het zit ‘m niet zozeer in het totaalplaatje, maar vooral in de details. Denk aan één felle kleur op de ogen of lippen en te allen tijde mooie wenkbrauwen. De looks zijn natuurlijk zonder haar power te verliezen.

[STAP stap=”1″]

Zachte lippen

En dan bedoelen we niet alleen hoe het aanvoelt, maar vooral de kleur. Denk aan zachte tinten roze, beige en perzikkleuren. Werd dit voorheen nog gecombineerd met heftig aangezette ogen, dit keer mag het hele gezicht in naturel make-up.

[STAP stap=”2″]

Knallen maar

Mocht de bovenstaande trend jou op geen enkele manier flatteren, dan kun je gelijk doorrennen naar het andere uiterste van het spectrum, namelijk de knalkleuren. Dit jaar zit er helaas niks tussenin. Of je gaat voor nude en gloss, of je gaat voor fun en flashy. Juist wanneer je niet veel tijd hebt (en zo bespaar je jezelf veel tijd en moeite) voor een hele make-up sessie, dan is slechts een stel felle lippen al genoeg. Houd de rest van je gezicht heel naturel.

Zo bepaal je welke kleur rode lippenstift het mooist bij je staat>

[STAP stap=”3″]

Zachte wenkbrauwen

Bron: Buzzfeed

De donkere en volle wenkbrauw is op z’n retour. Dit betekent niet dat we volop moeten gaan snoeien, maar een beetje meer middenmoot mag wel. Dus dunner en zachter. Zo creëer je de perfecte wenkbrauw in 5 simpele stappen.

[STAP stap=”4″]

De nieuwe smokey eye

Bron: Byrdie

Er zijn inmiddels al vele varianten bedacht op de gitzwarte nineties klassieker. Want we hebben nu eenmaal niet altijd zin in zulke donkere pandabeer-ogen. Komt dat even goed uit! De 2016-versie is een stuk lichter en zachter en bestaat uit verschillende tinten bruin, brons en taupe.

[STAP stap=”5″]

De kleurrijke uitschieter

Bron: Byrdie

De natural look mag dan de boventoon voeren dit jaar, af en toe buiten de lijntjes kleuren mag best. Een fel blauw of roze is niet uitgesloten, maar we zien ze vooral als verrassend accent in de vorm van een lippenstift (punt 2 dus), eyeliner of oogschaduw.

[STAP stap=”6″]

Gemma Glitter

Bron: Vogue

De feestdagen zijn voorbij, maar de glitters nog langer niet nog langer niet. En hiervoor hoef je heus niet in het knutselkastje van je dochter te duiken, want het moet vooral heel verfijnd. Een klein beetje op je ogen of jukbeenderen is al genoeg.

Zo blijft je make-up wél de hele dag zitten>

Reageer op artikel:
Dit zijn de grote make-up trends voor 2016 (en zo draag je ze)
Sluiten