Redactie
Redactie Kids 1 jan 2017

Dit zijn de meest opvallende zwangerschaps en -bevallingstrends

Tijdens de zwangerschap moet je aan zoveel denken. We nemen het je dan ook niet kwalijk als je niet op de hoogte bent van de laatste trends rondom bevallen. Die hebben wij daarom even op een rijtje gezet! Yay or nay?

[STAP stap=”1″]

Unisex babynamen

Unisexnamen zijn helemaal hot. Yaniek, Noah of toch Pascal? Volgens hoogleraar Gert Bloothooft is uit onderzoek gebleken dat vrouwen met een stoere naam meer kansen hebben in de ‘mannenbranches’. Famme’s Inge zocht de leukste babynamen uit.

[STAP stap=”2″]

Instagram-naam

Ofwel je baby vernoemen naar een filter op Instagram. De trend is overgewaaid vanuit ,suprise, Amerika. Nederland telt veertig jongetjes met de naam Lux en drieëntwintig meisjes met de naam Juno .

[STAP stap=”3″]

Henna buik tattoo

Buik laten beschilderen met verf? Zooo verleden tijd. Tegenwoordig ga je voor de henna tattoo. Althans, als het je ding is.

[STAP stap=”4″]

Lachgas

De ruggenprik (au) en morfine zijn verleden tijd, lachgas is hét medicijn voor de snelle pijnbestrijding tijdens een bevalling. Leuke bijkomstigheid is dat je er nog lekker op gaat ook.

Bron: Giphy

[STAP stap=”5″]

Crossfit

De zeester (ofwel platliggen op je rug) is uit, bounce liever op een bal, wandel een stuk of neem een douche. Allemaal helpend zodra de weeën beginnen.

[STAP stap=”6″]

Babypod

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van ongeboren baby’s. Met deze zogenaamde muziektampon kan je baby meegenieten van Adele’s Hello en blijft ie op de hoogte van de nieuwste muziek.

[STAP stap=”7″]

Zelf de baby eruit halen

In onze maatschappij willen we altijd alles zelf doen. Waarom dan niet de baby zelf halen?
Ik voel een tutorial aankomen! De Amerikaanse Francie haalde zelf, op handen en knieën haar kindje.

[STAP stap=”8″]

Rauwe babyfoto’s

Je baby hoeft niet langer als een heuse Anne Geddes op de foto. Liever nog met de vernix caseosa, witte vettige substantie op de huid van de baby na de geboorte, ongewassen en natuurlijk. Bonus voor de navelstreng!

Bron: iStock

[STAP stap=”9″]

Eten tijdens de bevalling

Hoewel er vroeger altijd geadviseerd werd om niks te eten tijdens de bevalling heeft nieuw onderzoek aangetoond dit juist wél te doen. Natuurlijk geen patatje met, maar je zult zien hoe blij je ineens bent met dat pakje sultana.

[STAP stap=”10″]

Geboorte melden via social media

Geen houten ooievaar in de tuin, nee via social media breng jij iedereen ervan op de hoogte dat de kleine onderweg is.

Bron: Giphy

[STAP stap=”11″]

Placentaweefsel opslaan

Als je van plan was om je placenta in de blender te gooien voor een echte mommy smoothie STOP! Bewaren die placenta, het bloed en weefsel kan je kind namelijk beschermen tegen zo’n tachtig ziektes. Of er placentapillen van laten maken, zoals een vriendin van Famme’s Jitra deed.

[STAP stap=”12″]

Masturberen tijdens de bevalling

Het klinkt een beetje gek, maar Angela zweert bij masturberen als pijnmedicatie tijdens de bevalling.

Zwangerschap zwaar? Ja! Maar dit zijn de leuke kanten aan zwanger zijn>

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest opvallende zwangerschaps en -bevallingstrends
Sluiten