Redactie
Redactie Gesponsord 29 nov 2019

Dit zijn dé seksspeeltjes van 2020 – en hun prehistorische voorgangers

Van stenen dildo’s en speeltjes die meer weghebben van een martelwerktuig, tot op afstand bestuurbare eitjes en vibrators met de allernieuwste technische snufjes. Seksspeeltjes hebben een flinke transformatie ondergaan. Willie.nl zette dé sexstoytrends van 2020 op een rijtje en wat blijkt? Zo gek waren onze voorouders nog niet… Wil jij jezelf nu al klaarstomen voor 2020? Check dan hier de beste Black Friday-deals.  

Work it!

De modern day fitgirl kan de gym niet verlaten zonder misschien wel de allerbelangrijkste spier te hebben getraind: de bekkenbodemspier. En geloof het of niet, dat gaat het allerbest met een seksspeeltje. Geisha- of Ben Wa-ballen komen oorspronkelijk uit Japan. De legende gaat dat Geisha’s – vandaar de naam – ze rond 500 n.Chr. gingen gebruikten om hun vagina te verstrakken en zo hun klanten beter te kunnen plezieren. In eerste instantie waren de balletjes gemaakt van metaal gevuld met kwik. De beweging van het kwik zorgde voor een constante stimulans van de vaginawand. Daardoor werd al snel duidelijk dat de balletjes niet alleen handig waren, maar ook hartstikke lekker!

Tegenwoordig werken de balletjes nog precies zo, maar worden ze gemaakt van staal, plastic of siliconen, is het kwik uiteraard verdwenen en komen ze in een leuk tijgerprintje of bloemenmotiefje. Het allerfijnst? Voor deze training hoef je niet eens een sportschool te bezoeken. Daar gaan je smoesjes. Hup, trainen die spieren!

Ga voor groen

We kunnen niet meer om de plastic soep heen en dus moeten ook seksspeeltjes eraan geloven. Weg met dat plastic! In 2020 zien we meer speeltjes van duurzame materialen. Denk aan glas, hout, keramiek, roestvrijstaal, metaal en aardewerk. Back to basic, dus, want hoewel plastic en siliconen de afgelopen jaren de boventoon voerden, is dat natuurlijk niet altijd zo geweest. Of ‘ie echt als als speeltje werd gebruikt, zullen we nooit zeker weten. Maar volgens experts is de oudst gevonden dildo maar liefst 28.000 jaar oud. De 20 centimeter lange oerdildo – die was gemaakt van verschillende lagen siltsteen – werd in 2015 gevonden in een grot vlakbij het Duitse Ulm. De ‘groene’ varianten anno nu zijn ongetwijfeld een stuk comfortabeler en voorzien van allerlei technische snufjes, maar het opzetje kwam overduidelijk van onze oosterburen!

Kralenvibrators

Toegegeven: zo fancy als ze nu zijn, waren ze pak ‘m beet 100 jaar geleden niet. Maar dat onze overgrootopa’s en -oma’s af en toe het bed indoken met een ‘massager’, staat als een paal boven water. Wat rond 1880 begon als een apparaat dat met de hand aangeslingerd moest worden en wat bedoeld was om vrouwen van hun ‘hysterie’ af te helpen of om jezelf nekmassages – yeah, right – te geven, is inmiddels een high-tech alleskunner. De vibratorwereld is altijd in ontwikkeling en volgens de sextoy-trendlijst moeten we ons voor 2020 voorbereiden op kralenvibrators. De zogenaamde ‘bead vibrator’ heeft kralen in de roterende kop die de G-spot stimulatie naar een compleet nieuw niveau brengen. Oh, how we love science…

Ben Wa-ballen, speeltjes van duurzame materialen, verschillende soorten vibrators en andere Black Friday-deals vind je op Willie.nl

Testing time

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je er nu achter wat hét seksspeeltje voor jou (en je partner) is? Van een miskoop wordt niemand blij en met uitgebreid testen maken we ook geen vrienden. Yep, de perfecte sextoy aanschaffen is lastig. Want wees eens eerlijk… weet jij preciés wat je lekker vindt? En misschien nog wel belangrijker: wat niet?

No worries, ook daar heeft Willie.nl een oplossing voor. En wel in de vorm van een erotische adventskalender (die je hier shopt). 24 dagen lang iedere dag een spannend cadeautje – voor haar én voor hem.

Wil jij jezelf nu al klaarstomen voor 2020? Check dan hier de beste Black Friday-deals van Willie.nl.  

In samenwerking met Willie.nl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn dé seksspeeltjes van 2020 – en hun prehistorische voorgangers
Sluiten