Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 6 okt 2015

Dit zijn echt de 6 grootste bullshit excuses om geen rijbewijs te halen

Maaike heeft geen rijbewijs. En daar zijn natuurlijk állemaal excuses voor. Dit zijn de meestgebruikte onzin excuses op een rij.

1. Joh, met het OV kom ik er ook

Deze gooi ik er zelf ook altijd in. En het klopt, er zijn niet zoveel plekken in Nederland waar je niet met het OV kunt komen. Maar feit is wel dat je er met het openbaar vervoer véél langer over doet (ken je dat, dat de bus vanaf 19u nog maar eens per uur gaat). En er zijn zeker nog wel plekken waar je niet kunt komen. Dan moet je weer bellen of ze je kunnen komen halen of een taxi bellen. Nummer één is gênant, nummer twee is kostbaar.

2. Het kost veel geld

Eh… ja. Maar het is net als met fietsen: als je het eenmaal kunt, kun je het. Dus ja, het is een investering. Maar bedenk je eens hoe mobiel je wordt! Wat je er aan geld insteekt, krijg je er aan vrijheid voor terug.

3. Rijden is eng!

Dit is een veelgebruikte onder vooral vrouwen. Er bestaat inderdaad zoiets als ‘rij-angst’. Enne.. weet je hoe je die voorkomt of in de kiem smoort? Juist. Door te rijden.

4. Ik heb genoeg vrienden met een rijbewijs

Ja, en het is onwijs lullig als je hen dus als een soort taxi gebruikt. Dat zullen ze niet snel hardop zeggen. Maar ze denken het wel. Daar kun je zeker van zijn.

5. Het is moeilijker dan je denkt, hoor!

Dit is in mijn beleving altijd de kern van mijn betoog. Maar mijn eigen rijleraar zei altijd: ‘Je moet het vooral niet te ingewikkeld maken en er allemaal universitaire studies op loslaten. Autorijden is gewoon autorijden.’ En dat is het.

Zo. En nu ga ik weer rijlessen nemen. Binnenkort. Denk ik.

Muriël werd met haar gezin in de vangrail gereden, aan de vrouw die het deed schreef ze deze brief! >

Ken (of ben!) jij iemand die dezelfde onzinexcuses gebruikt? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Dit zijn echt de 6 grootste bullshit excuses om geen rijbewijs te halen
Sluiten