Volgens Google zijn dít onze meest gestelde beautyvragen

Eva Dusch 27 sep 2015 Beauty

Leerden we vroeger de fijne cosmetische kneepjes van onze zussen en moeders. Tegenwoordig is Google onze rechterhand en selecteerde de meest gestelde beautyvragen. En dit is de uitkomst…

Kunnen we olijfolie als make-up remover? En kan je huid eigenlijk krimpen? Is je haar föhnen nu goed of slecht? We mogen dan een heel ander leven leiden dan de vrouwen in Brazilie, Spanje en Korea, de grote gemene deler: we maken ons allemaal het meest druk om ons huid en haar.

[STAP stap=”1″]

Wanneer is make-up over de datum?

Een vraag die we vaak over het hoofd zien. Want is er überhaupt een houdbaarheidsdatum? Nou, wel dus. De Europese regelgeving rondom cosmetica verplicht producten om op de verpakking te vermelden hoelang een product nog houdbaar is na opening. Mocht dit niet duidelijk zijn, houdt dan de volgende regels in je achterhoofd. Wees altijd voorzichtig met producten rondom je ogen, dus mascara, eyeliner, oogschaduw en oogcrème. Verwissel ze bij voorkeur na drie maanden. Alles wat vloeibaar is, van crèmes tot make-up, kun je maximaal een jaar bewaren. Poeders zoals oogschaduw en foundations kunnen gerust twee jaar gebruikt worden. En bewaar nooit je producten in de badkamer, want de vocht en warmte is als een hemels bed voor bacteriën.

[STAP stap=”2″]

Hoe vaak mag ik mijn haar wassen?

Een lastige. De één wast graag iedere dag haar lokken en de ander wacht een week. Plus de adviezen rondom deze vraag verschillen nogal. Heb je snel last van vet haar? Dan is het juist goed om je haar elke dag te wassen. Het verhaal dat vele wasbeurten de talgproductie alleen maar zullen verergeren, blijken dus quatsch. De aanmaak van talg heeft namelijk te maken met je hormonen, en niet het aantal wasbeurten. Met milde shampoo van goede kwaliteit kan het geen kwaad om dagelijks te wassen. Heb je normaal tot droog haar, dan kun je je haar gerust eens per week wassen.

Dit zijn de meest gestelde beautyvragen op Google