De állerlulligste uitspraken die jullie dit jaar te horen kregen

We tellen af: nog maar even en het nieuwe jaar begint. Tijd om terug te kijken op de artikelen die júllie het afgelopen jaar het leukste vonden. We trappen af met een van onze populairste rubrieken: de lullige uitspraken die jullie om je oren kregen.

De regels zijn nog niet veranderd. Zachtjes lachen is toegestaan – het is immers een beetje leedvermaak. En je soms rot schrikken om de botheid ook. Dit keer een éxtra lang artikel met de allerlulligste opmerkingen die jullie dit jaar met ons deelden.

1. Iemand de wc gezien?

Mireille: ‘Mijn driejarige dochter: ‘Mama, waarom zie ik de wc niet meer als jij erop zit?’

2. Wat precies?

Wendy: ‘Eén maand na mijn miskraam aait er iemand over mijn buik en zegt: ‘Groeit goed, hè?’

3. Lang leve de katten

Tan: ‘Mijn collega zei ‘Goh, je bent alweer zwanger? Waar begin je aan? Kinderen zijn toch vreselijk?’ Later hoorde ik dat ze zelf honderd katten heeft, dus nu snap ik het wel.’

4. Tweeling

Sarieke: ‘Ik was vijf maanden zwanger van onze eerste (mooie buik, trots als een pauw) en een meneer vroeg of ik al bijna uitgerekend was. Hij schrok toen ik vertelde dat ik nog vier maanden te gaan had, want ‘zijn vrouw zag er net zo uit toen ze bijna uitgerekend was van hun tweeling!’ En bedankt…’

giphy

5. Lelijk, die zwangere vrouwen

Nicole: ‘Ik was 7 maanden zwanger. Super trots op mijn buik. Komt een bekende naar me toe en zegt: ‘Ik vind dat altijd zo lelijk hè, zwangere vrouwen.’Ik heb het hem nooit kwalijk genomen, maar vond het wel een bijzondere opmerking.’

6. ‘Goedbedoeld’ advies

Diana: ‘Ons eerste kind is overleden. Toen ik zwanger was van ons tweede kind, zei iemand: ‘hou je er wel rekening mee dat deze ook dood kan gaan?’ Tja…’

LEES OOK: 9 ‘eerste keren’ die alle kersverse ouders vroeg of laat kunnen afvinken

7. Mannen…

Yvonne: ‘Tijdens mijn zoveelste perswee vond de mannelijke co-assistent het nodig te zeggen: ‘en daarom ben ik blij dat ik een man ben’.

8. Five and counting

Miranda: ‘Ik kreeg de volgende opmerking: ‘wauw, jij hebt vijf kinderen. Dat vind ik echt niet normaal!’ Mijn antwoord? ‘Nee, dat vind mijn man ook. Oneven kan echt nooit goed zijn. Hopelijk komt er snel een zesde.’ Je had het gezicht van die persoon moeten zien… Onbetaalbaar.’

9. Schoonheid

Natascha: ‘De opmerking ‘het moet wel een meisje zijn, want meisjes ontnemen de schoonheid van hun moeder.’ En bedankt.’

giphy-1

10. Drie seconden

Brenda: ‘Toen mijn zoontje van 5 dagen oud kwam te overlijden, kreeg ik van iemand te horen: ‘Je moet blij zijn dat hij nu dood is en niet pas over twee of drie jaar.’ Deze man heeft van mij drie seconde gekregen om heel hard weg te rennen.’

11. Waar is je moeder?

MJ: ‘Ik ben 23 jaar. Toen ik net bevallen was, kreeg ik bezoek van het consultatiebureau. Ik doe de deur open, vraagt ze of m’n moeder thuis is. Eh, ik ben net bevallen. Ze mompelde nog iets met ‘mooie leeftijd om kinderen te krijgen..’

12. Taartje(s)

Rachelle: ‘Vier dagen na de bevalling, op mijn verjaardag, zei mijn oma ‘zou je wel een taartje eten?’ terwijl ze naar mijn buik en dijen wees. Ik heb er twee gegeten.’

13. Ongelukje

Tara: ‘Er zit 13 jaar tussen mijn eerste en tweede kind. Vroeg laatst iemand: ‘Welke van de twee was het ongelukje eigenlijk?’

LEES OOK: 6x dit moet je niet zeggen tegen vrouwen die geen kinderen willen

14. Verloskundige from hell

Tamara: ‘Mijn eerste zwangerschap verliep goed, ondanks dat ik soms moest braken. In week 36 belde ik met de verloskundige omdat ik het kindje niet meer goed voelde. Zij vertelde mij dat ze me niet meer kon helpen, en dat de verantwoordelijkheid nu bij de gynaecoloog lag. Een week later beviel ik van mijn zoon. Hij werd echter meteen bij mij weggehaald. Later werd mij verteld dat ze geprobeerd hadden om hem te reanimeren, maar dat hij dood geboren was. De volgende ochtend zei de verloskundige ‘tja, als je ons gebeld had, had je nu je levende zoon in je armen gehad.’

source

15. Een botte schaar

Christel: ‘Na 50 minuten persweeën werd er wat gefluisterd tussen omstaand personeel. Mijn man en ik vroegen wat er aan de hand was. ‘Ehm, de schaar is bot dus we moeten even een andere halen.’ Au!’

16. Moedergevoel

Manuela: ‘Toen ik ongeveer drie uur weeën had, zei ik tegen de verpleegster in het ziekenhuis dat ik voelde dat ik moest persen. ‘Nee hoor, dat kan helemaal niet,’ zei ze doodleuk. Toen ze het even checkte, had ik al 9 centimeter ontsluiting en moest alles nog even snel in orde worden gemaakt.’

17. Zei ze dit nou echt?!

Sandy: ‘Nadat ons kindje met bijna 21 weken verloren hadden, moesten we op nacontrole komen. Wat ons gevraagd werd? ‘Wat hebben jullie er mee gedaan, begraven of met het ziekenhuisafval mee gegeven?’ Ugh, pardon?’

Wil je álle lullige opmerkingen en lompe uitspraken nog eens terug lezen? Dat kan hier.

Heb jij ook zo’n lullige uitspraak te horen gekregen die je met ons wil delen? Doe dit dan via onze Facebook-pagina.

Bron hoofdfoto: Sonia Szóstak

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De állerlulligste uitspraken die jullie dit jaar te horen kregen
Sluiten