Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 27 dec 2015

Dit zijn ze: dé (knapste) kapsels voor 2016

Een nieuw jaar kietelt altijd onze hang naar vernieuwing. En dat geldt ook voor die bos haar op ons hoofd. Want even de schaar erin en het voelt alsof je net uit de verpakking komt. Acht nieuwe trends staan er op de agenda, welke spreekt jou aan?

Of je nu voor grootschalige verandering wilt gaan of op veilig terrein blijft, volg niet klakkeloos de trends en laat je altijd adviseren door een goede vriendin of je kapper. Maar het binnenharken van inspiratie kan niet vroeg genoeg beginnen (woohoo!).

[STAP stap=”1″]

Het kan-altijd-en-overal-kapsel

Een van de meest gehoorde klachten onder vrouwen: als ik het niet föhn zit het nergens naar. Dat, dames en heren, is dus een illusie. Ongeacht welke dikte of textuur je haar heeft, je haar kan altijd goed zitten. Mits het goed geknipt is. Er bloeit namelijk een trend op waarbij er voor een kapsel op basis van je eigen haartextuur wordt gekozen. Interessant, niet?

[STAP stap=”2″]

The Great Gatsby

Een prachtfilm, waarin we vooral afgeleid waren door Leonardo Dicaprio, de prachtige flapperjurken en fantastische decors. Maar werp ook even een blik op die mooie korte kapsels, de klassieke bob uit de Roaring Twenties. Vooral de bob tot aan de jukbeenderen wordt dé trend volgend jaar. Neem als inspiratiebron Coco Chanel of Louise Brooks. Tegenwoordig mag het ook gewoon worden gedragen met een natuurlijke, golvende textuur.

[STAP stap=”3″]

Scherpe randjes

MC Hammer anno 2016 of de high-top fade à la Grace Jones. Het klinkt erger dan het is, maar het moet gezegd: deze trend spreekt vooral de durfallen aan. Bovendien is het alleen geschikt voor vrouwen met stug kroeshaar, want die driehoekige, geometrische vormen blijven niet vanzelf zitten. Door de textuur kun je bijzondere, scherpe hoeken creëeren. Omdat je je hier nogal snel gekke voorstellingen bij kunt maken (wij in eerste instantie ook), hierbij een goed voorbeeld van actrice Lupita Nyong’o’s (12 years a slave).

[STAP stap=”4″]

De stoere pony

Één van de makkelijkste manieren om jezelf een geheel nieuwe look aan te meten is door een pony te laten knippen. Komend jaar mag die pony een echte statement zijn door ‘m tot je wenkbrauwen te laten knippen. En de stijltang mag ook uitblijven, want een beetje krul of slag erin is juist hartstikke trendy. Let op: adviseer van tevoren wel even bij je kapper of een pony überhaupt een goed idee is, want vaak toch een kwestie van gezichtsvorm.

5x hulp: zo stijl je je pony op een bad hair day>

[STAP stap=”5″]

De gestylde lange bob

Draaide 2015 nog om de lange bob, in 2016 mag-ie wat gladder en meer gestyled worden voor een sexy resultaat. Een goed voorbeeld hiervan is de lob (=lange bob) van Khloe Kardashian die laat zien dat de bob nét even ietsje anders kan. Belangrijk bij dit kapsel is een goed serum en haarspray om alles mooi glanzend op z’n plek te houden.

[STAP stap=”6″]

Lange lagen

Perfect voor degenen die in zijn voor iets nieuws, maar geen rigoureuze veranderingen willen. Bovendien vraagt het om weinig gedoe in de ochtend, want -mits goed geknipt- het valt nog beter en natuurlijker dan Rachel Green in haar hoogtijdagen bij Friends. Kies voor lange lagen en knip deze met name aan de voorkant. Door de verschillende lagen oogt het volumineuzer en krijgt je haar meer beweging.

5x hulp: zo stijl je je pony op een bad hair day>

Reageer op artikel:
Dit zijn ze: dé (knapste) kapsels voor 2016
Sluiten