Eva Dusch
Eva Dusch Kids 12 jan 2016

Dit zijn ze! De liefste babykamertrends voor 2016

Verwachten jullie dit jaar een kleintje? Dat moet gevierd! En niet alleen met vriendinnen en cadeautjes, maar ook met een plaatje van een babykamer. Ga er dus maar even goed voor zitten, want dit zijn dé babykamertrends voor 2016.

We willen het gewoon graag een beetje mooi, hip, vernieuwend en anders dan anders…

[STAP stap=”1″]

Terug naar pastel

Vierden vorig jaar de sombere kleuren nog hoogtij, dit jaar gaan we weer terug naar de pasteltinten. Pantone gaf al een goed voorzetje met hun twee modekleuren voor 2016, Rose Quartz en Serenity. Maar denk ook aan lila, alikruik en lichtgroen. Niet helemaal jouw stijl? Je kunt ze ook gewoon combineren met zwart, wit en grijstinten.

[STAP stap=”2″]

De wieg of het ledikant als blikvanger

Immers de plek waar de baby vele uren zal doorbrengen. Dus waarom zou je hier dan niet veel aandacht aan besteden? In 2015 was er al een aantal kersverse ouders die het lef had geen gewone wieg te kiezen maar een mandje aan het plafond, een ledikant in een tipi of een bedje die er nét even anders uitziet dan de klassiekers. En deze zogenoemde ‘vetro crib‘ stond bovenaan het lijstje van elke trendgevoelige moeder met een flinke portemonnee. Het experimenteren houdt voorlopig nog niet op. Veel merken gaan mee met de trend en nemen het ontwerp van de klassieke wieg onder de loep om er een spannender ontwerp van te maken.

[STAP stap=”3″]

Lekker simpel

De Scandinavische invloeden zijn voorlopig nog steeds bon ton. Denk dus lekker simpel, rustig en minimalistisch met een basis kleurenpalet van zwart, wit en grijs en veel natuurlijke materialen zoals hout, metaal of beton. Die overigens weer perfect combineren met de pasteltinten.

[STAP stap=”4″]

Frisse combinaties in kleuren, prints, stoffen en texturen

Klinkt als een allegaartje, maar het is veel makkelijker en vooral leuker dan je denkt. Een beetje mixen en matchen kan geen kwaad, mits alles goed op elkaar is afgestemd. Denk aan grafische elementen met bloemenprints of beton met lekkere warme en fluffy stoffen. Juist een stevig contrast kan soms voor een verrassende uitwerking zorgen. Houdt het wel binnen de perken; kies een of twee items die je écht in de babykamer wilt hebben en bouw daar dan langzaam omheen.

23 dingen waardoor je wéét dat je een hipsterinterieur hebt>

Reageer op artikel:
Dit zijn ze! De liefste babykamertrends voor 2016
Sluiten