Kids 12 jan 2017 Lizette van Loenen

Dit zijn ze: de populairste babynamen van 2016

De balans is opgemaakt, er is niks meer aan te veranderen. De Sociale Verzekeringsbank heeft het lijstje met de populairste jongens- en meisjesnamen van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Dit zijn ze!

Elk jaar doet de Sociale Verzekeringsbank een inventarisatie van de namen die er het afgelopen jaar het meeste aan jullie kinderen gegeven zijn. Spoiler: Daan, de naam die 681 keer gegeven werd, staat nog steeds bovenaan in het lijstje van de meest bekende jongensnamen. De top 3 wordt aangevuld met Noah op plek twee, en Sem op de derde plek.

Populairste jongensnamen van 2016

1. Daan
2. Noah
3. Sem
4. Lucas
5. Jesse
6. Finn
7. Milan
8. Max
9. Levi
10. Luuk

Bram en Mees haalden de top tien net niet. Als de voorspellingen kloppen was dit het laatste jaar dat Daan koploper is. Op basis van verschillende zoektermen op babysites zal Daan in 2017 op een tiende plek eindigen.

populairste babynamen 2016

LEES OOK: 21 babynamen met een mooie, hoopvolle betekenis

Wat de namen voor meisjes betreft was Anna, gegeven aan 665 meisjes, de populairste meisjesnaam van 2016. Opgevolgd door Emma op plek twee, en Tess op plek drie.

Populairste meisjesnamen van 2016

1. Anna
2. Emma
3. Tess
4. Sophie
5. Julia
6. Zoë
7. Evi
8. Mila
9. Sara
10. Eva

Fenna en Lotte misten de top 10-boot. Volgens de voorspellingen van 2017 wordt ook Emma dit jaar van de troon gestoten, en komt daar nieuwkomer Lauren voor in de plaats.

Liever een wat originelere naam? Dit bedrijf bedenkt ze voor je

Sociale Verzekeringsbank

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn ze: de populairste babynamen van 2016
Sluiten