Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 3 mei 2016

DIY: 4 x kledingitems die je klaarstomen voor de zomer

Oké, we zitten in de meivakantie. Dat betekent twee dingen: A) je hebt genoeg tijd voor een leuke DIY en B) over twee maanden is het zomer (én mooi weer) en kunnen we flaneren in deze vier toffe creaties.

Onder het mom: waarom veel geld spenderen als je het ook zelf kunt maken.

[STAP stap=”1″]

Schrijf op je jeans

Deze trend kwam ik tegen op Pinterest en bleef sindsdien in mijn hoofd hangen. Het is namelijk een ontzettend simpele manier om je ‘doodgewone’ jeans net even een andere twist te geven.

[STAP stap=”2″]

Van mannenshirt naar off-shoulder

De ontblote schouder is een van de leukste zomertrends voor jou en je dochter. Maar deze shirts kunnen soms nogal aan de prijzige kant zijn (we noemen geen namen), dus waarom dan niet zelf maken? Deze goede tip kwamen we tegen op de blog a pair & a spare.
Wat heb je nodig?
1. Een mannenoverhemd
2. Een lineaal.
3. Elastiek
4. Een penseel
5. Een schaar
6. Een naaimachine

Trek met een lineaal een lijn.

Knip de bovenkant van het overhemd eraf. Meet vervolgens hoeveel elastiek je nodig hebt door het om je schouders heen af te meten.

Vouw de bovenkant van het overhemd vervolgens naar binnen en daarna weer dubbel. Naai vervolgens de onderkant dicht zodat je een gat krijgt waardoor je het elastiek kunt rijgen.

Neem vervolgens een chopstick om het elastiek aan vast te maken en duw deze door de loop heen totdat hij aan de andere kant eruit komt.

Naai de uiteinden van het elastiek aan elkaar.

[STAP stap=”3″]

Fringed sneakers

Wil jij je witte sneakers een unieke twist geven? Of festivalproof maken? Dan is deze tip eentje om te noteren. Zo maak je ‘m:
1. Kies een stof uit, bijvoorbeeld een stuk nepleer of suede.
2. Teken hierop met potlood het stuk dat je wilt gebruiken voor de fringes. Let op: meet eerst goed hoelang het stuk van je veters is, van bovenaf naar de neus van de schoen. Bij een maat 39 is dit meestal zo’n 7-8 cm. Tel hier vervolgens nog 2-3cm bij op voor het stukje dat je zal bevestigen aan de schoen zelf.
3. Teken vervolgens de fringes (zo’n 5 of 6) en maak ze 1cm breed.

4. Knip het vormpje vervolgens uit en knip de fringes los van mekaar.
5. Maak met een gaatjestang twee gaatjes in de bovenste hoekjes, zodat je de veters er doorheen kunt halen en het vast kan maken aan je schoen.
Hier vind je de hele tutorial.

[STAP stap=”4″]

Customize je broekzakken

Leuk voor elk zomers festival! Je kunt je zakken bedrukken met de Nederlandse vlag, bloemenprint, sterretjes en strepen.

Wat mag er deze zomer niet missen in jouw kledingkast? Laat het ons weten op Facebook!

Nog niet klaar met DIY’en? Hier worden wij ook héél enthousiast van>

Reageer op artikel:
DIY: 4 x kledingitems die je klaarstomen voor de zomer
Sluiten