Iris Kodde
Iris Kodde Lifestyle 3 december 2015

DIY: 6 manieren om je cadeautjes origineel in te pakken

Het cadeautjes-tijdperk is aangebroken! Ofwel: stoeien met inpakpapier en plakband. Is cadeaus inpakken niet jouw sterkste kant? Hieronder zes supersimpele manieren om je cadeautjes in te pakken.

Gaan we…

[STAP stap=”1″]

Diertjes

Pak je cadeautje op de normale manier in. Knip twee voetjes uit karton en plak deze onder je cadeau. Teken een neusje en oogjes en rond het af met oortjes. De oortjes kun je op vele manieren maken. Op Blog.bog-ide.dk staan meer voorbeelden met andere diertjes en nóg meer inspiratie!

[STAP stap=”2″]

Voor de kleine cadeautjes

Addicted2fashion.org heeft een oplossing gevonden voor kleine cadeautjes. Je pakt een wc-rol, leeg uiteraard, en vouwt de uiteinden naar binnen. Vervolgens beplak je ze met washi-tape (te koop bij onder andere Hema). Als kers op de taart doe je er een mooi lintje omheen en klaar is Kees!

[STAP stap=”3″]

De top-voor-Sinterklaas-tip


Kijk en leer! Deze manier van inpakken door Roomed.nl is helemaal in de sfeer van Sinterklaas. Het geeft een grappig effect en is, als je het niet te lang van te voren inpakt, ook nog eens heel lekker!

[STAP stap=”4″]

De top-voor-Kerst-tip

Als we er eentje speciaal voor Sinterklaas hebben, moeten we er natuurlijk ook eentje speciaal voor Kerst hebben. Op Splashofsomething.com zie je hoe het moet en wat je nodig hebt! Dit idee kan natuurlijk ook met een Sinterklaasje en dat je dan de baard van watjes maakt.

[STAP stap=”5″]

Wat touwtjes wel niet kunnen doen

Een klein touwtje kan een wereld van verschil maken bij het inpakken. www.annaandblue.blogspot.nl, www.dekorella.hu en www.blog.spoonflower.com hebben gebruik gemaakt van touwtjes en daarbij kaartjes of vogeltjes. Hier zijn natuurlijk eindeloos veel variaties op te verzinnen, hang er dus vooral aan wat jij leuk vindt!

[STAP stap=”6″]

Voor mama’s met iets meer tijd

Thehousethatlarsbuilt.com heeft een uitgebreide, maar wel hele originele manier van inpakken. Mocht je nou wat tijd over hebben en ook nog eens zin om te knutselen? Dan is dit echt iets voor jou. Een typisch gevalletje het duurt even, maar dan heb je ook wat!

Heb jij nog inpak-tips? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: 7 tips om geld te besparen in december >

Reageer op artikel:
DIY: 6 manieren om je cadeautjes origineel in te pakken
Sluiten