Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 13 februari 2016

DIY: 7 manieren om zélf een babymobiel te maken

Een kinderkamer inrichten is soms al moeilijk genoeg. Waar haal je de inspiratie vandaan? Als jij wel van een beetje knutselen houdt en een originele baby mobiel boven het ledikantje wilt hebben, kijk dan naar onderstaande creaties. Met deze leuke DIY‘s sla jij de plank niet mis.

Talloze gedachtes kunnen er door je heen gaan voordat je aan de inrichting van de nieuwe babykamer begint. Moeten de muren een kleur hebben? En wat voor kleur dan? Blauw of roze? Of ‘neutraal’ groen of geel? Over de baby mobiel hoef je in elk geval niet meer na te denken.

[STAP stap=”1″]

Fluffy maar stoer

Bron: Homedit

Regen was nog nooit zo leuk! Wat je nodig hebt: grijs, blauw en wit vilt, watten, nylon draad (niet elastisch), een (decoratie) tak, haken om de tak te bevestigen, schaar, naald en draad. Knutselen maar!

[STAP stap=”2″]

Geometrisch kunstwerk

Bron: Brit.co

Dit kunstwerkje ziet er moeilijker uit dan het is! Het is samengesteld met rietjes. Daarnaast heb je ijzerdraad, een spuitbus verf en een kniptang nodig. Hier check je de gehele uitleg van de DIY.

[STAP stap=”3″]

Oude boeken? Kom maar op!

Dit is nog eens een goede herbestemming van oude boeken! En zeg nou zelf, dit is toch erg creatief? Het enige dat je nodig hebt is lijm, een paar handen, oude boeken en de neiging om van oud boekpapier een geweldige creatie te maken.

[STAP stap=”4″]

Vliegtuigjes

Hoe gaaf is deze baby mobiel? Als je deze in de kinderkamer hangt, maak je sowieso indruk. De kinderen zullen dit prachtig vinden. Kijk de DIY-uitleg hier.

[STAP stap=”5″]

Regenboogballonetjes

Bron: Etsy

Schattig! Deze leuke luchtballonnetjes kunnen zowel op een meisjes- als jongenskamer. Benodigdheden: gekleurd papier, nylon draad (niet elastisch), schaar, haakje om het aan op te hangen.

[STAP stap=”6″]

Vrolijke vogels

Deze vogeltjes vrolijken elke babykamer op! Om de tutorial te lezen, klik je hier.

[STAP stap=”7″]

Kleurrijk

Van dit kunstwerkje word je toch meteen blij? Kun je nagaan wat de kleine ervan vindt. Wat je nodigt hebt: verschillende kleuren papier, potlood, schaar, (niet elastisch) nylon draad en een snufje creativiteit. Aan de slag maar!

Heb jij zelf kinderkamer DIY’s in gedachten? Vertel het ons via Facebook.

Nog meer tips voor de inrichting? Zo maak je een ‘gender-neutrale’ kinderkamer >>

Reageer op artikel:
DIY: 7 manieren om zélf een babymobiel te maken
Sluiten